SİVAS - Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, lider kalmanın Sivas gibi bir deplasmandan 3 puan almanın önemli olduğunu belirterek, transfer bombasını da patlattı.Terim, transferle ilgili bazı isimlerin yazıldığını ama kendisinin sadece Kaka'yı istediğini söyledi.

Terim maç sonrası yaptığı açıklamada, Braga maçından sonra lige konsantre olmanın zor olduğuna işaret ederek, "Özellikle Sivas gibi dışarıda da evinde de çok etkili olan rakip karşısında oynamak kolay değil. Oyuncularım bunu başardılar istekli oynadılar, coşkulu oynadılar. Herşeyden önemlisi konsantre oynadılar. İnanılmaz bir mücadele gösterdiler. Bugünün baş aktörleri onlar. Oyuncularımı tebrik ediyorum." dedi.

Sivasspor'a da bir teşekkür borcu olduğunu kaydeden Terim şöyle konuştu: "Bizi çok iyi misafir etti ağırladılar. Lider kalmak Sivas gibi bir deplasmandan 3 puan almak önemliydi. Hakikaten her takıma her şeyi yapabilecek kapasite bir Sivasspor var. Bütün dezavantajları avantaja çeviren de bir anlayış ve oyuncularımızda, coşku, istek, ciddiyet, profesyonellik, istek, konsantre bu maç için çok geçerliydi. Bu tip hedef maçlardan sonra Türkiye ligine konsantre olmak çok zor. Önce veya sonrasında puan kaybettik."

'SADECE KAKA'YI İSTEDİM'

Gazetecilerin çeşitli sorularını da cevaplayan tecrübeli teknik adam, transfer çalışmaları ile ilgili bir soruya "Basında Diego ve Sneijder ile ilgili söylentilerin çıktığını, Başkanla görüşmesinde Sneijder'i konuştuklarını ancak kendisinin sadece Kaka'yı istediğimi söylediğini ,bunun dışından bir isim söylemediğini sözlerine ekledi.

ÇALIMBAY: MUTLAKA TAKVİYE YAPMALIYIZ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maça kötü bir gol yiyerek başladıklarını ama maçtan hiç kopmadıklarını belirterek, gerçekten iyi oynadık, çok iyi pozisyonlar yakaladık, golü de bulduk. İstediğimiz şekilde de oynuyorduk malesef son paslarda dikkatli olamadık. Geçen hafta yediğimiz gollerin benzerleri gollerini yedik. Çok iyi oynarken beklemediğimiz anda 2'inci golü yedik. Oyunda hak ettiğimizin karşılığını alamadık. En büyük suç kendimizde, eğer girdiğiniz pozisyonları değerlendiremezsen, öyle gelen toplardan goller yersen kaçınılmaz son olur. Çünkü karşındaki takım Galatasaray. Çok kaliteli oyuncuları var gerçekten. Ama bugün maçtan önce yaptığımız toplantılarda ne konuştuysak nelere dikkat etmemizi söylediysek maalesef öyle gol yedik. Galatasaray takımının en büyük özelliklerinden bir tanesi öne koşular. Bir Umut koşu yaptı gol attı. Bir Burak koşu yaptı gol attı. Defans arkadaşlarımızın ve herkesin biraz daha dikkatli olmaları gerekiyordu maalesef bunu yapamadık." şeklinde konuştu.

Çok iyi pozisyonlar yakaladıklarını ama değerlendiremeyince böyle bir tablonun ortaya çıktığına vurgu yapan Çalımbay "Tabiki, üzgünüz. Bu maç bize çok şey öğretiyor. Mutlaka devre arasında takviye yapılması gerektiğini gösteriyor. O şart çünkü istediğimiz kadro ile sahaya çıkamadık. Kalan iki maçımızı çok iyi şekilde bitirip devre arasında çok iyi çalışıp mutlaka öncelikle takviye ile de çok iyi yerlere geleceğiz." dedi.

Sivasspor kaptanı Uğur Kavuk, Aatıf ve Kadir Bekmezci de kazanmak istediklerini ancak hatalardan kaynaklanan goller yediklerini kalan maçları kazanıp üst sıralara yükselmek istediklerini söyledi.

LİDERLİĞİ TEKRAR GERİ ALDIK

Galatasaray Kalecisi Ufuk ta, "Kazandığımız için gerçekten çok mutluyuz. Dün Beşiktaş liderliği bizden almıştı, tekrar geri aldık. Sezon sonuna kadar da liderlik bizde kalır." derken Yekta ise "Bizim için zor bir maçtı. Çok uzun bir yolculuk ile buraya geldik. Çok yorgun geldik buraya. Ama mutlu bir şekilde geri dönüyoruz." ifadesini kullandı.

CİHAN

Editör: Wan Haber