Eskişehir'de gelişen yenilikçi yüzü ile Tepebaşı Belediyesi, yönünü güneşe dönüyor.
Çevreye verdiği değer ve çalışmalarla adını, tüm Türkiye'ye duyuran, uluslararası arenada ilgi uyandıran Tepebaşı Belediyesi, enerjisini güneşten elde edecek.
Tepebaşı Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen 'Düşük Karbon Ayak İzi için Enerji Etkin Bina' isimli proje kapsamında belediye hizmet binasına yerleştirilen güneş panelleri için bir açılış töreni düzenlendi.
Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın yanı sıra meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Dr. Fuat Gürcüoğlu, Fikriye Güven Zaptiye, Erdoğan Aydoğmuş Bebka temsilcisi ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisiyle hizmet binasının elektrik ihtiyacının sinin karşılanacağını, kurulan sistemin Eskişehir'de kamu kurumları arasında bir ilk olduğunu söyledi. Başkan Ataç daha sonra çalışmada emeği geçenlere plaket verdi.
Projeyle, Tepebaşı Belediyesi'nin gereksinim duyduğu enerjinin bir bölümünü güneş enerjisi panellerinden karşılanacak. Sistem sayesinde Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası, enerjisinin 'lik bölümünü güneş panellerinden sağlayarak Eskişehir'in ilk enerji etkin kamu binası haline geliyor.
(HÖ)

21.12.2012 15:46:40 TSI

Editör: Wan Haber