Şırnak'ta yapılan çalışmalarda durdurulan bir araç içinde saklanan eroin polisleri de şaşırttı. Şüphe üzerine durdurularak arama yapılan aracın üstünde bulunan tepe lambasının içinden 3 kilo 673 gram eroin bulundu.
Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılıkla mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda yol uygulaması yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yol uygulamasında durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan aramada 3 kilo 673 gram eroin ele geçirilmiş, konuyla ilgili olarak 2 şahıs yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır" denildi.
Valilik tarafından yapılan açıklamada başka bir operasyonda ise Şırnak'ta faaliyet gösteren bir işyerinde yapılan aramada gümrük kaçağı 120 şişe alkollü içki ele geçirildiği ve konu ile ilgili olarak 1 şahıs hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi. Açıklamada, ayrı bir operasyonda ise durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan aramada; aracın kasasının tabanına gizlenmiş vaziyette 9 bin 200 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği ve 2 şahsın yakalanarak haklarında adli işlem yapıldığı kaydedildi.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Ayrıca cep telefonu kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda ilimizden 13, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Batman ve Mardin illerinden 4 şahıs olmak üzere toplamda 17 kişi gözaltına alınmış, şahısların ev ve iş yerinde yapılan aramalarda piyasa değeri 300 bin lira olan; 302 adet lüks gümrük kaçağı cep telefonu, 1014 adet piyasa değeri yüksek gümrük kaçağı parfüm, bin 689 paket tanınmış markalarda gümrük kaçağı sigara, 3 adet cep telefonu IMEI klonlama cihazı, 72 kilogram gümrük kaçağı çay ve bin 123 adet gümrük kaçağı puro ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak şahıslar Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiş, 4 şahıs çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.
(CK-AKK-AŞ-Y)

23.01.2013 17:11:01 TSI

Editör: Wan Haber