Gediz Belediyesi'nin 2008 yılından beri hazırlayıp halka dağıttığı tematik takvimler büyük ilgi görüyor.
Belediyenin 2008 yılında Murat Dağı'ndaki endemik çiçekleri gün yüzüne çıkararak başlattığı tematik takvim uygulaması, bu yıl bölgenin yöresel kadın kıyafetlerini konu alan 2013 yılı takvimi ile Gediz'de büyük bir ilgiyle karşılanıyor.
Konu hakkında gazetecilere bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri çerçevesinde araştırmalar sonucu hazırlanarak halka sunulan tematik takvimlerin beklenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi.
İlk olarak 2008 yılında "Murat Dağı'nın Endemik Çiçekleri" adıyla başladıkları tematik takvim uygulamasını, 2009 yılında "Değişen Gediz'den Manzaralar", 2010 yılında "Gediz Üzümleri", 2011 yılında "Yaşayan Gelenekleriyle Gediz" konularıyla sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Halkımız tarafından çok büyük ilgi gören Tematik Takvim uygulamasında bu yıl daha değişik bir konuyu ele aldık.
2013 yılı için "Geçmişin Renkleriyle Gediz" konusunun işlendiği takvimde, bölgemizin unutulmaya yüz tutan eski kadın kıyafetleri gözler önüne serilmiş olacak.
Yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde yeni tematik takvimleri ücretsiz olarak halkımıza ulaştırmaya başladık.
Ayrıca tematik takvimlerimizi internet ortamına alarak tüm dünyaya tanıttık. Örnek alınan tematik takvimlerimiz www.gediz.bel.tr adresi tematik takvim bölümünden görülebilir" dedi.
(MA-EFE)

19.12.2012 14:27:20 TSI

Editör: Wan Haber