Valilik bahçesinde kurulan sergide öğrenciler tarafından yapılan 75 resim sergilendi. Sergide bir konuşma yapan Okul Müdürü Fadıl Karaman, bir gün açık olacak sergide, öğrencilerin yeteneğinin ortaya çıkarıldığını belirtti. Okulda sadece matematik, Türkçe, edebiyat derslerinin anlatılmaması gerektiğini vurgulayan Karaman, “Resim dersi de okuldaki en önemli derslerden birisidir. Bu çalışmaların hepsi resim dersinde yapılan çalışmalardır. Bizi bu şekilde resim yeteneği olan öğrencilerimizin olduğunu gördük. Bizde onlara destek olduk. Çocuklarımızın çok güzel soyut ve diğer resimleri var. Sergimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Van halkının sergiyi gezmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Karaman, “Van için ayrıca güzel bir çalışma. Fuardan sonra bir resim sergisinin olması Van halkını mutlu etti. Halkın bu tür etkinliklere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.


Öğrenciler ise ders ortamında yaptıkları çalışmaların soyut kavramlardan oluştuğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Editör: Wan Haber