Kent merkezinde 13 yıldır televizyon tamiri yapan Murat Miler, işlerinin bitme noktasına geldiğini söyledi. Son çıkan LCD ve LED ekranlı televizyonlar nedeniyle vatandaşların artık tamirciye uğramadığını söyleyen Miler, ayrıca televizyon tamirciliği mesleğinin de öldüğünü belirtti. Miler, “Ben 13 yıldır TV tamirciliği yapıyorum. Daha önceki yıllarda işlerimiz çok iyiydi. Haftada 4-5 televizyon tamir ediyorduk. Ancak şimdi işler durdu. Artık televizyonlarını tamire getiren yok. Vatandaş televizyonları bozulunca tamire bile getirmiyor, bunun yerine çöpe atamayı tercih ediyor. Çünkü eski televizyonlar çok ağır ve vatandaş bununla uğraşmak istemiyor” dedi.

“TEKNOLOJİ GELİŞTİ ESKİ TV’LER ÇÖPE ATILIYOR”
Teknolojinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Miler, bu nedenle mesleklerinin de bittiğini söyledi. Miler, “Teknoloji her geçen gün daha da artıyor. Yeni çıkan televizyonlar hem ucuz hem de hafif. Böyle olunca vatandaşlar da bu televizyonları tercih ediyorlar. Ayrıca yeni televizyonların da parçalarını bulmakta zorlanıyoruz. Ayrıca 3 yıllık garantili olduğu için arıza verdiğinde vatandaşlar servise gönderiyor. Bu nedenle artık tamirciye bile uğrayan yok” ifadelerini kullandı.

“ÇIRAK BULAMIYORUZ”
Mesleğe olan ilginin azalmasında dolayı çırak bulmakta zorlandıklarını da sözlerine ekleyen Miler, “Eskiden müşterilerimiz, çocuklarının bir meslek öğrenmesi için bize getirirlerdi. Maaş bile talep etmiyorlardı, çünkü tek istekleri çocuklarının bir meslek sahibi olmasıydı. Ama şimdi kimse mesleğe bile yaklaşmıyor. Biz şu anda çalıştıracak çırak bile bulamıyoruz. Yeni ustalar yetişmiyor ve böyle olursa ileride usta bulmak da zor olacak. Televizyon tamirciliği yapacak usta kalmadı. Televizyon tamirciliği mesleği öldü” şeklinde konuştu.

“ESKİ TV’LERİN PARÇASI BULUNAMIYOR”
Bir haftadır bozulan televizyonuna parça beklediğini söyleyen Orhan Şar da, “Ben televizyonumu bir hafta önce tamire getirdim. Ama parçası yokmuş. Bir haftadır parça bekliyoruz. Parça bulunursa televizyonum tamir edilecek. Ancak parça bulunmazsa mecburen televizyonu çöpe atacağım” dedi.

Editör: Wan Haber