Cep telefonları ve baz istasyonlarının yaydığı radyasyon tehlikesi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın çıktığı televizyon programında yaptığı açıklamalarla yeniden gündeme gelirken, Glibo Dış Ticaret Müdürü Mehmet Halit Calayır, Dünya Sağlık Örgütü'nün cep telefonlarının, bilgisayarların, televizyon ve benzeri cihazların yaydığı radyasyonun kansere sebep olduğu hakkında geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklamanın dünya çapında yankı bulduğunu söyledi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın açıklamalarıyla konunun yeniden gündeme geldiğini, radyasyonun bilinen ve artık bilim çevrelerince kabul gören bir gerçek olduğunun altını çizen Glibo Dış Ticaret Müdürü Mehmet Halit Calayır, "Bir zamanlar cep telefonundan, bilgisayardan, baz istasyonundan çevreye radyasyon yayıldığına pek inanılmıyordu. Günümüzde radyasyon gerçeği bilimsel çevrelerce kabul edildi. Radyasyondan korunma konusunda çeşitli çözümler arayan vatandaşlara yine konunun uzmanı Japonların geliştirdiği radyasyon koruyucu tabletler nefes aldırdı" dedi.
Pulse Clean adlı radyasyon koruyucu tabletin Türkiye temsilciliğini yaptıklarını hatırlatan Çalayır, "Japon markası olan ve radyasyondan koruyucu özelliği bulunan Pulse Clean, İstanbul Teknik Üniversitesi ve TUBİTAK'tan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nden de onay aldı. Türkiye'de radyasyondan koruyucu özelliği için İTÜ, TÜBİTAK ve Boğaziçi Üniversitesi'nden onayları almış tek ürün olma özelliğini koruyan Pulse Clean, sağlıklı iyonlar olarak da bilinen Hydroxyl iyonlarını bulunduğu çevreye yayarak pozitif iyon radyasyonunu nötralize ediyor" diye konuştu.
(AMT-SK-Y)

25.01.2013 11:48:24 TSI

Editör: Wan Haber