Haber 10

Sayıları her gün artan telefon dolandırıcıları, çeşitli yöntemlerle insanları kandırmaya devam ediyor. Oyunları deşifre oldukça yeni bir yönteme geçen dolandırıcılar, bu kez hukukçu rolüne bürünüyor.

Öncelikle İstanbul Hukuk Bürosu yahut Varlık Danışmanlık Hukuk Bürosu gibi yerlerden aradığını söyleyen dolandırıcı, bankaların kredi kartından ve ya farklı işlerde aldıkları 10 yıllık kesinti bedelinin yasal olarak geri ödeneceğini söylüyor.

Bunun için telefonu açan kişiden gerekli evrakları göndermek için açık adres istediğini belirttikten sonra evrakların imzalanarak taraflarına geri göndermelerini ve banka hesap numaralarını göndermelerini istiyorlar.

Bu aşamadan sonra belirli bir miktar para isteyip eğer verilmezse icra geleceğini söyleyen dolandırıcılar böylece telefonu açan kişinin imzasını, banka numarasını ele geçirmiş oluyor ve 'para yatırmazsan icra gelir' tehdidiyle vatandaşı dolandırıyorlar. 

Uzumanlar, Bu durumlarla karşılaşıldığında yapılacak ilk şeyin söylenilenleri kabul etmeyerek polisi aramak ve durumu bildirmek olduğunu söylüyor.

İşte bu yöntemle dolandırılmaya çalışılan vatandaşların yorumlarından bazıları;

3-610.jpg

Editör: Wan Haber