Ünlü şarkıcı ve besteci Ümit Sayın, kendisini polis olarak tanıtarak "Terör örgütü PKK'nın kişisel bilgilerinizi kullanarak yolsuzluk yaptıklarını tespit ettik" diyen çete tarafından dolandırıldı.
Alınan bilgiye göre; ünlü şarkıcı ve besteci Ümit Sayın'ın kız arkadaşı, şarkıcının telefonun devamlı meşgul çalması üzerine kayıp müracaatıyla polise başvurdu. Polis, sanatçının telefonunun beş saat boyunca meşgul olması üzerine bankalardaki hesaplarını incelemeye aldı. Sayın'ın 30 bin lirayı dolandırıcılara ait hesaba gönderdiğini tespit eden polis, banka yetkililerini arayarak 11 bin liranın havalesi esnasında hesabı bloke ettirdi. 19 bin lirayı bankadan çeken şebeke liderinin kimliği tespit edildi. Telefonu kapattıktan sonra polislerin araması sonucu dolandırıldığını fark eden Sayın, Çengelköy Polis Karakolu'na giderek şikayette bulundu. Sanatçıyı cep telefonundan arayan şahısların kendilerini polis olarak tanıttıkları, konuştukları sırada ise arkadan telsiz sesi geldiği öğrenildi. Kontör dolandırıcıların terör örgütünü ortadan kaldırmak için bir operasyon yaptıklarını bunun için daha sonradan örtülü ödenekten kendisine geri verilmek üzere bazı hesaplara para havalesi yapmalarını istedikleri belirtildi. Polis, 19 bin TL'nin çekildiği bankanın güvenlik kameralarını inceledi. Eşkalleri belirlenen şüphelileri güvenlik güçleri arama her yerde aramaya başladı.
DOLANDIRICILARLA 5 SAAT ARALIKSIZ KONUŞMUŞ
Polis merkezine giden sanatçının kız arkadaşı kendisinden haber alamadığını ileri sürdü. 5 saat sonra polisin telefonun açan Ümit Sayın dolandırıldığı kişiler tarafından yaklaşık 5 saat telefon konuşması yaptığı öğrenildi. Polis yaptığı araştırmada bestecinin telefon görüşmeleri sırasında, parça parça halinde 30 bin TL para havale ettiği öğrendi. Bu havalelerden 11 bin TL'sinin kimse parayı çekmeden bloke edildi. Ancak 19 bin liranın paranın havale edildiği hesaptan çekildiği tespit edildi.
Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
(ET-ÖK-Y)

15.01.2013 13:00:21 TSI

Editör: Wan Haber