Niğde’de telefon dolandırıcılarının ağlarına düşürüp, "Keskin nişancı var, poşeti koymazsanız sizi vururuz" diye korkuttuğu anne ve oğlunun altınları polis tarafından son anda kurtarıldı. Olayla ilgili olarak bir Suriyeli gözaltına alındı.

 

 


Edinilen bilgilere göre Niğde İlhanlı Mahallesi’nde 2 çocuğuyla birlikte yaşayan 48 yaşındaki Melek Özdağ’ı ev telefonundan arayan dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıttı. Dolandırıcı, Melek Özdağ’a, “Sedef Kuyumculuk soyuldu, sizin kimlik bilgileriniz bulundu. Evinizde ziynet eşyası varsa onları bize verin” diyerek kadının evinde bulunan altınları istedi. Zanlı, altınları Niğde Şehirlerarası Otogarı önünde bulunan bir kamyonun yanına bırakmaları yönünde Melek Özdağ’a talimat verdi. Kadın, 16 yaşındaki oğlu İbrahim ile birlikte 2 Cumhuriyet altını, 2 yarım altın, 19 çeyrek altın, bir alyans yüzük ve 400 TL parayı bir poşete koyarak otogarda tarif edilen yere bıraktı. Durumdan şüphelenen 16 yaşındaki İbrahim, 155’i arayarak polise haber verdi. Bu sırada telefon dolandırıcının yönlendirdiği Suriye vatandaşı Muhammed F., altınları alarak otogarın arkasına doğru kaçtı.

 


Polis ekipleri, otogarın güvenlik kameralarında yaptığı incelemelerde bir şahsın ormanlık alana kaçtığını belirlemesi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonrasında Suriyeli Muhammed F. yakalanarak gözaltına alınırken, Türkçe bilmediği için altınları nereye sakladığı öğrenilemedi.
Polis ekipleri, yeniden otogarın güvenlik kameralarını inceleyerek, Muhammed F.’nin altınları bir ağacın altına sakladığı görüntülere ulaştı. Polis ekipleri tarafından saklandığı yerde bulunan altınlar Melek Özdağ’a teslim edildi.

 


Melek Özdağ ve oğlu İbrahim gazetecilere olayı şu şekilde anlattı:


"Ev telefonumuz var. Telefonla aradılar, ’Sedef Kuyumcusu soyulmuş, kimlik bilgileriniz oraya atılmış’ dediler. ’Ziynet eşyanız varsa poşete koyun yoksa evde arama yapacağız; bizim olur’ dediler. ’Poşeti alın, otogara gidin. Orada bir kamyon var, poşeti oraya bırakın’ dediler. İlk önce poşeti oraya koymayacaktım, telefonda, ’Keskin nişancılar var poşeti koymazsan vururuz. Canın tehlikede’ dedi bana. ’Takip ediliyorsun, keskin nişancı girişinizi, çıkışınızı, nereye gittiğinizi takip ediyor’ dedi. Poşeti tarif ettiği yere bıraktım. Daha sonra, ’Sen yürüyerek Emniyet müdürlüğüne git’ dedi. Ben o zaman durumun farkına vardım ama iş işten geçmişti. Polislerden Allah razı olsun, babaları yok çocuklarımın. Onların rızkıydı. Dişimden tırnağımdan artırarak biriktirdim.”

 


Anne ve oğlu ifade vermek için Sungurbey Polis Karakolu’na götürülürken, dolandırıcılık zanlısı Suriyeli Muhammed F. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Wan Haber