Adana'nın Kozan ilçesinde, telefonda "Ben komiserim. Senin telefondan terör örgütü üyeleriyle görüşmeler yapılmış. Temizlenmesi için bankaya para yatırmak lazım" diyen dolandırıcının oyunu uyanık vatandaş bozdu.
Alınan bilgiye göre, çiftçilikle uğraşan Kadir Köstü'yü telefonla arayan bir kişi, kendisini Komiser olarak tanıtıp, ''Senin telefonundan terör örgütü üyeleriyle konuşma yapılmış. Bu telefonun temizlenmesi gerekiyor'' diyerek, karşılığında bir banka hesabına para yatırmasını istedi. Bunun üzerine Kadir Köstü, yanına eşini de alıp bankaya gitti. Eşini ise polise haber vermesi için karakola gönderdi. Bunun üzerine banka önüne polis sevk edildi. Banka önünde Köstü ve eşiyle birlikte bir süre bekleyen polisler, dolandırıcıdan yeni bir telefon gelmeyince tekrar aranması halinde taviz vermemesi konusunda uyararak ayrıldılar.
Kadir Köstü gazetecilere yaptığı açıklamada "İş yerindeydim telefonum çaldı 'Alo' dedim 'Telefonun PKK'ya karışmış hesap numaran var mı? Bankada paran var mı? Git bankadan parayı çek, fakat kimseye bir şey deme bizden haber bekle biz gerekeni yapacağız' diyerek telefonu kapattılar. Ben de eşimi aldım bankaya gelirken tekrar aradılar 'Yanında kim var?' diye sordular ben de eşim var deyince 'Eşini bırak sen yalnız git' dediler. Ben de eşimi polis karakoluna bıraktım. 'Durumu polise anlat' dedim. Dolandırıcılara para yatırmadım, Allah razı olsun polisler geldi. Telefondaki kişi 'Ben komiserim' dedi. Ama ben yutmadım"dedi.
Polis; Kadir Köstü'ye bir daha ararlarsa taviz vermeyin diyerek Banka ATM'si önünden ayrıldılar.
Polis ekipleri, Kadir Köstü'nün telefonunu arayan şahısların yakalanması için çalışma başlattı.
(EKA-AKL-Y)

16.01.2013 10:49:08 TSI

Editör: Wan Haber