Ordu'nun Kabadüz ilçesinde bir yıl önce açılan tekvando kursu sayesinde hem yetenekli öğrenciler keşfedildi hem de gençlerin kendilerine olan özgüvenleri arttı.
Kabadüz Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı tekvando kursuna yaşları 10 ile 17 arasında 60 öğrenci bir yıldır devam ediyor. Eda Nur Karagöl (16), "Bir yıldır tekvando yapıyorum. Mavi yeşil kuşaktayım. Tekvando yapmayı seviyorum. Çünkü küçüklükten bu yana merakım var. Bu spor sayesinde daha zinde oluyorum. Herkese öneriyorum" dedi.
Kürşat Arslan (17), "Bu sporun bana çok artıları var. En bata bizlere sağlıklı yaşam sunuyor. İlçede böyle bir imkanın olması sayesinde boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak kalıyor, hem spor yapıyor hem de sağlıklı yaşıyoruz. Bu sporun iyi bir geleceği var. İlerde bu sporla ilgili bir meslek sahibi de olabiliriz" diye konuştu.
Tekvando öğretmeni Turgay Kahveci, "Kabadüz'de tekvando kursu ilk defa bir yıl önce başladı. Burada yaklaşık 60 öğrenci kurs görüyor. Bunların içerisinden geleceği olan sporcular çıkacağına inanıyorum. Bu gençlere yoğunlaşarak bu sporcuları ülkeye kazandıracağız" şeklinde konuştu.
Kabadüz Halk Eğitim Müdürü Cemalettin Türk ise birçok gelişmiş il ve ilçelerde bu imkanın olmasına rağmen özellikle kırsalda bu imkanın sağlamış olması oldukça önemli olduğunu belirtti.
(MB-SLH-Y)

04.02.2013 12:53:09 TSI

Editör: Wan Haber