Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği (OTİAD) Başkanı Ali Ulvi Orhan, iyi organize olunursa yükselen Türk malı imajı ile 15 yıl içerisinde tüm Afrika'yı giydirebilecek konuma gelinebileceğini söyledi.
Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (ANSİFED) organize ettiği, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin ev sahipliği yaptığı, 'Tekstil Sektörü Buluşması' programı Adana'da gerçekleştirildi.
Programda konuşan OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan, iyi organize olunursa yükselen Türk malı imajı ile 15 yıl içerisinde tüm Afrika'yı giydirebilecek konuma gelinebileceğini söyledi.
Dünyada Türk imajının iyi bir noktada olduğunu savunan Orhan, "Türk malı imajı, Çin malına göre sürekli artarak devam ediyor. Bu ivmeyi iyi değerlendirmeliyiz. Bu olumlu imajı korumak için değişen modaya uygun üretim yapmalıyız. Tasarım ise ürünü sattıracak bir başka unsuru oluşturuyor. Dünya ile ilişkileri sağlam tutarak hem ürettiğimizi hem de bir başka ülkede ürettirdiğimizi rahatlıkla tüm dünyaya satabiliriz" dedi.
Orhan, şu anda hazır giyim sektörünün 15 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade ederek, 30 milyar doların üzerinde de iç pazara satış yapıldığını kaydetti. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalara çeşitli tavsiyelerde de bulunan Orhan, "Ürettiğinizi dünyaya satamıyorsanız rekabet edemezsiniz." dedi. Sektördekilerin yapması gerekenleri de sıralayan Orhan, "Özel bir pazarınız olsun. Çok özel bir ürününüz olmalı. Markalaşın. Mağazacılığa önem verin. İhracat yapmak istiyorsanız da İstanbul'da Laleli, Merter, Osmanbey gibi semtlerde mutlaka bir yer edinmelisiniz" şeklinde konuştu.
ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun da, federasyon olarak ilk sektörel programı Adana'da yaptıklarını söyleyerek, diğer sektörlerde de farklı illerde buluşmalar düzenleyeceklerini belirtti. Üyelerinin bu programlarla tanışma fırsatı bulduğunu kaydeden Coşkun, "Bu tür programlar sayesinde insanlar hayatlarının kalan bölümünü değiştirebilirler. İş adamlarımız, sektörü adına zamanını iyi değerlendirmeli" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan'a ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun ve AGİD Tekstil Komisyonu Başkanı Sabri Altunbağ tarafından plaket takdim edildi. Programın ana sponsorluğunu üstlenen Yalınkaya Giyim Sahibi Ahmet Yalınkaya'nın plaketini ise ANSİFED Tekstil Komisyonu Başkanı Cevdet Şeker verdi.
Buluşmaya, yurt genelinde 16'ya yakın derneğin temsilcileri ve üyeleri katıldı.
(SZP-AKL-Y)

15.12.2012 15:54:36 TSI

Editör: Wan Haber