Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) ve SANKO A.Ş. arasında yapılan toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlandı.
SANKO Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve aynı gruba bağlı Martelli A.Ş. toplu iş sözleşmeleri, tarafların mutabık olması sonucu imzalandı. 4 bin işçiyi kapsayan toplu görüşmeler sonunda ilk 6 ay için yüzde 5 zam verilecek. Daha sonraki 6 aylık süreçlerde de TÜFE dikkate alınarak artış yapılacak. İşçilere tüm sosyal hakları için aynı artışlar yapılacak.
Toplu iş görüşmelerine katılan TEKSİF Sendikası Adıyaman Şubesi Başkanı Yusuf Özkan ve yönetim kurulu üyeleri, sendika binasında işçilerle bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısına Başkan Yusuf Özkan'ın yanı sıra; Şube Sekreteri Mehmet Yoldaş, Şube Saymanı Bekir Ödemiş, Denetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Deniz, yönetim kurulu üyeleri Osman Çevik, Ömer Yılmaz, Mehmet Güzel ve işçiler katıldı.
Yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Özkan, görüşmelerin verimli geçtiğini, işçi haklarına odaklı bir sözleşmenin imzalandığını belirtti. Özkan, şöyle konuştu: "Masa başında tarafların uzlaşmasını umut ediyorduk; öyle de oldu ve amacımıza ulaştık. İşverenin de aynı duyarlılığı göstermesi, tarafları da mutlu etmiştir. Sendikalı işçiler bu görüşmelerde karlı çıktı. İşçilerin sosyal haklarını en iyi şekilde aldık. Yenilenen toplu iş sözleşmelerine bağlı olarak, iş yerlerinde çalışanlar bu yeni sözleşme kapsamında, hafta içi, hafta tatili ve genel tatil günü fazla mesailerinde yüzde 100 zamlı mesai ücreti alacak. 1 Ocak 2013-31 Aralık 2015 arası imzalanan 36 aylık toplu iş sözleşmesinde ayrıca, 120 gün ikramiyenin yanı sıra, ilk altı ayda yüzde 8 zam ve üzerine asgari ücretin yüzde 1'i oranında ilave kıdem zammı, ikinci altı ayda ise yüzde 4 zam yapılması kabul edildi. Toplu iş sözleşmesinin diğer ücret zam dilimlerinde ise 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyonun üzerine 1 puan zam ilave edilmesi konusunda mutabık kalındı. Aile yardımı olarak aylık net 40 TL'nin belirlendiği toplu iş sözleşmesinden, yeni üye olan işçiler de üye oldukları tarihi takip eden günden itibaren yararlanabilecek."
İşçiler de, yapılan toplu iş görüşmeleri sonucunun kendilerini çok memnun ettiğini, sendika yönetiminin her daim yanlarında olduğunu belirtti.
(AHM-SO-Y)

09.01.2013 11:55:39 TSI

Editör: Wan Haber