Türkiye’deki Engellilerin imajını pozitif yönde değiştirmek için tiyatro oyunları sergileyen ekip 121 engelli kız öğrenciye burs veriyor.

TEKSEM Engelsiz Sanatçılar Merkezi 2002 yılında engelli bir sanat yönetmeni Gamze Elibol tarafından kurulmuş ve her sene farklı projeler yürütüyor. 14 yıldır çeşitli sanat aktiviteleri gerçekleştiren ekip özellikle ilk defa tiyatro ve pandomim izleyecek çocuklar için Van iline gelmeye hazırlanıyor.

Sanat yönetmenliğini ve yazarlığını kendisi yapan Gamze Elibol engelli bir sanatçı olmaktan mutluluk duyduğunu ve engelli insanlara yol göstermenin onun misyonu olduğunu belirtmektedir. Kendi tiyatrosunu kurup engelli engelsiz tiyatro oyuncularıyla birlikte müzikal komedi oyunlar sergilemek için ‘Sanatın engel tanımadığını’ göstermek istiyoruz demiştir. TEKSEM Engelsiz Sanatçılar Merkezi 21 Nisan’da Van çocuklarına özel pandomim ve dans gösterisi sahneleyecek.

Gösteride sahneyi Gamze Elibol, Cansu Ahu Bancıoğlu, Turgut Yavuz, Duygu Aydın, Uğur Elibol ve Canan Yıldız paylaşmakta.

Çocukların hayatına dokunmak ve sanat yolunda kendilerine ışık tutmak amaçlı Van’da yapılacak olan gösterinin organizasyonunu yapan Ecz. Esin Akarsu Orunç ise; engellilerin aslında her alanda başarılı olduğunu ve bunun sanatsal faaliyetlerle desteklenmesinin başarıya güç katması açısından önemli olduğunu dile getirerek TEKSEM Engelsiz Sanatçılar Merkezi’ne ayrıca çalışmanın Van’da yapılmasında destek sunan Van Ticaret ve Sanayi Odası’na, 38.Bölge Van Eczacı Odası’na, Toyota’ya, E-Bebek'e, DoubleTree BY hilton’a, Avva ve Gethit’e, Özsüt Van’a anlamlı katkılarından dolayı teşekkür etti.

PROGRAM : 
Yer    :
Van İpekyolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu
Tarih    : 21 Nisan 2016
Saat    : 13.30

1-182.jpg

 

 

Editör: Wan Haber