Balıkesir'de 17 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon TL olan yoğun bakım ünitesinin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceği kaydedildi.
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesindeki yoğun bakımın maliyetinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu, bunun dörtte birinin (250 bin TL) hastane tarafından kalan kısmın ise hayırsever iş adamı Rona Yırcalı tarafından karşılandığı bildirildi. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Rona Yırcalı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinin açılışı Vali Ahmet Turhan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz ve iş adamı Rona Yırcalı ile birlikte hastane yönetici ve personelleri ile iş dünyasından tanınmış isimlerin de yer aldığı çok sayıda davetlinin katıldığı sade bir tören ile yapıldı. Hastanenin eski başhekimi olan Kamu Hastane Birlikleri Daire Başkanı Servet Kocaöz Rona Yırcalı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi hakkında bilgi verdi. Kocaöz Sağlık Bakanlığının yoğun bakım ünitelerine çok büyük önem verdiğini belirtti. daha önce 48 olan yoğun bakım hasta kapasitesinin Kamu Hastane Birliklerine geçildikten sonra 221'e çıktığı, Balıkesir'deki çocuk yoğun bakıma çevre illerden dahi sevklerin geldiği bildirildi. Kocaöz, bölge için de büyük önem arz eden yoğun bakımın yapılmasında önemli katkısı olan Rona Yırcalı'ya teşekkür etti.

YIRCALI, BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ
A. Rona Yırcalı, törende yaptığı konuşmada, Balıkesir için birlik ve beraberlik mesajları verdi. Rona Yırcalı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesine yaptığı yardımı mütevazi bir katkı olarak tanımlayan Yırcalı, aile olarak Balıkesir'in sosyal ve kültürel hayatıyla yoğrulduklarını, bu şehrin ekonomisinde de var olduklarını, 2 çocuğuyla birlikte 4 nesildir Balıkesir'in bir parçası olduklarını söyledi. Yırcalı, "Yurt içi ve yurt dışında birçok pozisyonumuz olmasına rağmen ben ve ailem Balıkesir'den hiç ayrılmadık. Bizim 4 nesildir yaptığımız hizmetler ufak bir parça. Gerek yerelde gerekse ulusal kulvarda birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Karamsarlığa ve karalamaya gerek yok. Bunlar gelişime engel teşkil eder. Biz Balıkesir'in, bölgenin ve Türk ekonomisine hizmet verdiğimize inanıyoruz. Balıkesir'e her türlü desteği vermekten de bizi hiçbir şeyin alıkoyamayacağını belirtiyorum" şeklinde konuştu.
Hastanedeki törende konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, sözlerine Rona Yırcalı'ya bu önemli katkısından dolayı teşekkür ederek başladı. Vali turhan, Balıkesir'de sağlıkta hedefin öncelikle dışarıya hasta sevki yaptırmamak olduğunu, başka şehirlere gönderilen hastaların sıkıntılarının ikiye katlandığını söyledi. Yeni yapılacak bin yataklı hastanenin hizmete girmesiyle sevklerin dışarıya değil, dışarıdan sevklerin Balıkesir'e geleceğini kaydeden Vali Turhan, hayırseverlerin yaptığı bu tür katkıların memleketine olan aidiyet ve Balıkesirlilik duygularının ifadesi olduğunu, bu hayırseverliğin herkese örnek olması gerektiğini söylerken Rona Yırcalı'ya bir defa daha teşekkür etti.
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde faaliyete giren Rona Yırcalı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinin fiziki özellikleri şöyle:
"Yoğun bakım ünitesinde fotoselli 5 kapı, 380 metrekare pvc zemin döşeme, 50 adet tavan aydınlatma armatürü, 30 adet tabela sticker ve amblemler var. 1 adet kesintisiz güç kaynağı ups 100 KWA, 1 adet paket klima santrali ve havalandırma sistemi, 2 adet kanallı tip klima sistemi, medikal oksijen ve medikal oksijen gazı sistemi, 40 yatak kapasiteli kuru hava sistemi, 40 yatak kapasiteli vakum sistemi santrali, 390 metrekare alçıpan tavan kaplaması mevcut. Ayrıca; Çocuk yoğun bakımında 4 yataklı Şirinler odası, 2 yataklı Pamuk Prenses odası, 2 yataklı Nasrettin Hoca odası, 1 yataklı Keloğlan odası olmak üzere toplam 11 adet 2. seviye yoğun bakım oda ve yatakları düzenlenmiş bulunuyor. Planlamada 3. seviye olarak düzenlenen 1 nolu odada iki, 2 nolu odada bir , 3 nolu odada iki ve izolasyon odasında bir yatak hizmeti verildiği kaydedildi. Yoğun bakımın 2. ve 3. seviye kısımlarında ortak alanda bay ve bayan tuvaletleri bulunuyor."
Rona Yırcalı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi olarak 11'i 2. Seviye ve 6'sı 3. Seviye şeklinde olmak üzere toplam 17 yatakla hizmet verildiği bildirildi. Törenin ardından Vali Ahmet Turhan, Rona Yırcalı, KHB Genel Sekreteri Hasan Yılmaz çocuk yoğun bakımı gezip yatan hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundular.
(YU)

24.01.2013 18:08:47 TSI

Editör: Wan Haber