2023 yılına kadar Avrupa'nın ilk 3 teknoloji perakendecisinden biri olmayı hedefleyen Teknosa, bu hedef doğrultusunda gereken stratejik adımları attığını açıkladı.
Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, "Teknosa kârlı bir şirket ve bilançosunda güçlü bir nakit pozisyonu var. Bu gücümüzü yeni satın almalarda kullanmak istiyoruz" dedi. Teknosa'nın 2012 yılını 2,3 milyar TL net ciro ile kapattığını açıklayan Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane, şirketin net kârının ise denetlenmemiş finansallara göre yaklaşık 50 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyledi. Nane, "2012 yılında yüzde 40 büyüdük. Teknoloji perakendeciliği pazarının yüzde 42'sine sahip olduk. Bu yıl ise satış alanımıza yaklaşık 30 bin metrekare daha ekleyip, 1500 kişiye daha istihdam sağlamayı planlıyoruz" diye konuştu.
Teknosa'nın 2012 yılı finansal sonuçları ile 2013 ve gelecek 10 yıla ilişkin hedefleri, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane'nin katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı. 'Herkes için teknoloji' felsefesiyle Türkiye'nin 77 ilindeki 284 mağazasıyla teknolojiyi tüketicilerin ayağına götüren Teknosa, 2023 yılına kadar Avrupa'nın ilk 3 büyük perakendecisinden biri olmayı hedefliyor. Sadece Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Ardahan'da mağazası bulunmayan Teknosa, uygun yen bulunduğu anda bu illere de mağaza açıp, 81 ile de ulaşmayı istiyor.

YATIRIMCILAR DOĞRU KARAR VERDİLER
Teknosa'nın, Sabancı Topluluğu'nun yıldızı ve en önemli başarı hikayelerinden biri olduğunu ifade eden Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, " Her yıl hedeflerini aşan Teknosa, 2012 yılında da bu geleneğini bozmadı. Net ciromuzda yüzde 40, kıyaslanabilir kârımızdaki yüzde 50 artış ile yüzde 30 seviyesinde özkaynak verimliliğimiz, Mayıs 2012'de bize güvenerek halka arzımıza katılan, Teknosa'ya ortak olan yatırımcıların ne kadar doğru bir iş yaptıklarını gösteriyor" dedi.

HEDEF YÜKSEK AMA BİLGİ, DENEYİM, KAYNAK VAR
Teknosa'nın başarılı büyüme performansı sonucunda, pazardaki konumunu daha da pekiştirdiğini vurgulayan Dinçer, "Teknosa bu performansla Türkiye'nin açık ara lider tüketici elektroniği perakendecisi konumunda bulunuyor. Ancak biz bununla yetinmek istemiyoruz. Gelecekte de liderliğimizi korumak ve hepsinden önemlisi bu liderliğimizi Türkiye sınırları dışına çıkarmayı hedefliyoruz. Teknosa için hedefimiz çok büyük. Biz Teknosa'nın 2023 yılında Avrupa'nın ilk 3 teknoloji perakendecisi arasında yer almasını hedefliyoruz. Bu yüksek bir hedef ancak bunu gerçekleştirmek için gereken bilgi, deneyim ve güçlü kaynaklara sahibiz" diye konuştu.

DÜNYA DEVLERİNE MEYDAN OKUYACAĞIZ
Geçtiğimiz yıl gerçekleşen halka arz ve Avrupa'nın teknoloji perakende sektöründe en büyük satın alma grubu Euronics ile yapılan işbirliğinin bu hedef doğrultusunda atılan adımlar olduğuna dikkat çeken Dinçer, "Teknosa'yı büyütüp devler ligine hazırlamak için, pazarla ilgili konsolidasyon beklentimizin bir uzantısı olarak oluşacak fırsatları değerlendirmek üzere bir danışman görevlendirdik. Bu konuda geçmişte olduğu gibi yeni bir satın alma hamlesi yapmaya hazırlanıyoruz. Teknosa kârlı bir şirket ve bilançosunda güçlü bir nakit pozisyonu var. Bu gücümüzü yeni satın almalarda kullanmak istiyoruz. Hedefimiz yalnızca Türkiye ile de sınırlı değil. Kendi ülkemizde kafa tuttuğumuz dünya devlerine kendi arenalarında da meydan okuma hazırlığındayız" dedi.

SEKTÖR ORTALAMASININ ÜZERİNDE BÜYÜYORUZ
Türkiye'de 12 yıl önce sıfırdan bir sektörü var edip, pazarı oluşturan, sonra da dünya devlerine kendi ülkesinde kafa tutan bir Teknosa yarattıklarını vurgulayan Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ise, "Avrupa'nın ilk 3 lider teknoloji perakendecisinden biri olma hedefi bizim için uzak veya erişilmez değil. Bu hedefe her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz" diye konuştu.
Teknosa'nın 2012 yılını 2,3 Milyar TL net ciro ile kapattığını açıklayan Nane, "Net kârımız denetlenmemiş finansallara göre yaklaşık 50 milyon TL olarak gerçekleşti. Sektör ortalamasının üzerinde bir rakamla, yüzde 40 büyüdük. Teknoloji perakendeciliği pazarının yüzde 42'sine (GFK-Ocak-Kasım 2012) sahip olduk" dedi. 2012 yılında 29 yeni mağaza açtıklarını anlatan Nane, 2011'de 85 milyon olan ziyaretçi sayılarının 100 milyona çıktığını söyledi. Teknosa'nın yüzde 15-20 büyüme hedeflediği 2013 yılında da hem büyük hem de küçük metrekareli mağazalar açacaklarını kaydeden Nane, yılsonuna kadar mevcut satış alanına yaklaşık 30 bin metrekare eklemeyi planladıklarını anlattı. Nane, yeni mağazalarla birlikte 1500 kişiye daha istihdam olanağı sağlayacaklarını da ifade etti.
(ÖK-ÖK-E)

06.02.2013 12:32:26 TSI

Editör: Wan Haber