Bolu Abant'ta kampa devam eden Van Büyükşehir Belediyespor’un Teknik Direktörü Tarık Daşgün; takımın kamp süreci, yapılan eleştiriler, takımın durumu ve lig ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kamp süreci ile ilgili bilgi veren Daşgün, "İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Son dönemlerde tempoyu iyice arttırdık. Şimdi en üst tempoda çalışıyoruz ve maçlar yaparak bu tempo ile kampı bitireceğiz. Oyuncularımın hepsiden çok memnunum. Herkes yüreğini ortaya koyuyor. En küçüğünden en büyüğüne kadar herkesten çok memnunum. Çok çalışmayla bazı şeylere ulaşmanın zor olduğunu biliyoruz ama bazı eksik mevkilerimiz var. Bunları tamamlamak zorundayız" dedi.

Özellikle altyapıda takip ettiği oyuncuları profesyonel takıma kattıklarını aktaran Daşgün, tüm oyuncuların büyük bir ciddiyetle bu çalışmalara katıldığını söyledi. Altyapıdan gelen oyuncuların küçük tecrübesizliklerinin olduğunu belirten Daşgün, "Bu hazırlık maçlarında umarım bu tecrübesizlik giderilir. Bu anlamda elimizden geleni yapıyoruz. Bunun semeresini göreceğiz. İnşallah uzun süre bu takıma yararlı olacak insanların önünü açacağız. Bunu burada gerçekten yapmak istiyoruz. Bir üst ligi kendimizi hedef alıyoruz, ama onun ötesinde ben takıma uzun yıllar hizmet verecek oyuncular yetiştirmek için çalışıyorum. Ben ve takım yöneticilerimiz bu konuda aynı fikirdeyiz" ifadelerini kullandı.


Psikolojilerini olumsuz etkileyen şeyler duyduklarını söyleyen Daşgün, "Ben gençlerle ilk kez çalışmıyorum. Bu konuda önemli bir deneyiyim var. Ben antrenörlüğe Gençlerbirliği altyapısında başladım. Futbolu bırakıp en üst takımdan başlayan arkadaşlarım var ama ben bu işin mutfağından başlamak istedim. Hacettepespor'a geçtim orada yine U takımlarında oynayan oyuncaları getirerek bir takım oluşturdum. Onlarla lige çaktım. O dönem 25 kişilik kadromun 22 oyuncusu ilk kez profesyonel oluyordu. Ben o oyuncularla final oynadım ve son 5 dakikada bir üst lige çıkamadım. Gençlerin kuvveti, özverisinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ben gençlerle çalışmaktan mutlu oluyorum. Bizim için elbette sonuç önemlidir ve bunun için çalışıyoruz zaten. Ama en önemli olan şey, 2 yıl sonra benim profesyonel yaptığım oyuncularımın bazı üst takımlarda oynadığını görürsem bu benim için çok daha önemlidir. Biz yıllar boyunca faydalanılacak bir takım oluşturuyoruz" diye konuştu.
 

3-302.jpg


Son dönemlerde takımın hedefi ile ilgili bazı olumsuz tartışmaların yaşandığını aktaran Daşgün, "Bazı insanların bu takımda yaptığımız organizasyonları hiçe sayıp, yalan yanlış şeyler yazarak insanları yönlendirmeleri doğru değil. Bu kötülüğü kendilerine de bu takıma da yapmasınlar. Ben bu bölgeye bu takıma hizmet için geldim. İnsanlar bana güvenmiş ve bu kulübün başına getirmiş. Ben tüm mesaimi, beynimi ve gücümü buraya harcıyorum. Ama bu kadar iyi niyetle çalışırken, insanların yalan yanlış şeyler yazması hiç doğru değil. Bu yazılan ve söylenenler elbette beni etkilemiyor, ben profesyonelim ve işime bakıyorum. Biz burada bu halkın çocuklarını oynatıp emek verirken, bazıları bu durumu saptırarak farklı noktalara çekerse bu kötülüğü kendi evladına yapmış olur. Biz bu çocuklara bir fırsat veriyoruz ve hepsi bu fırsatı iyi değerlendirecektir. Bu durumun bazı riskleri elbette var. Ama biz bu riski en asgariye çekmek için çalışıyoruz. Antrenman sonrası sabahlara kadar bu takıma takviye yapacağımız insanlarla görüşüyoruz. Biz en doğru tercihleri yaparak, en doğru kişileri bulmaya çalışıyoruz. Bizim takıma takviye yapacağımız kişiler bu takıma geldiklerinde gençleri iyi yönlendirmeli, iyi konsantre etmeli ve onlara profesyonelliği ile örnek olmalıdırlar. Biz böyle futbolcular arıyor ve takıma getirmeye çalışıyoruz" dedi.


Bugüne kadar olmamış bir Van takımının planlarını yaptıklarını aktaran Daşgün,"Bu çocuklar bunun üstesinden mutlaka gelecektir. Ben bu çocukların takımı buradan alıp süper lige kadar çıkarabileceklerine inanıyorum. Biz onun temelini atıyoruz, kim ne derse desin. Bizim işimiz bu işin temelini sağlam bir şekilde atmak. Ben burada olmasam bile takımın gidişatını görürsem bu gençlerle çok mutlu olacağım. Ben bu çocuklarla olabileceğine inanıyorum. Gençleri bir araya topladık. Bir güç oluşturmaya çalışıyoruz. Ben her maça kazanmak için çıkarım. Hangi antrenör kazanmamak için çıkar? Ben hiçbir zaman takımımı korkak oynatmadım. Ben sonuç alabilecek bir oyun anlayışı ile hareket ediyorum ve bunu oyuncularıma da aşılıyorum. Ben bu gençlere 'Kimse bizden şampiyonluk beklemesin' sözünü nasıl söyleyebilirim? Ben antrenmana çıktığımda onlardan ne isteyebilirim ki? Böyle bir mantıksızlık olabilir mi? Ben kahveden bir takım bile kursam, maça kazanmak için çıkarım. Amaçsız ve hedefsiz hiç bir şey olmaz. Biz amaçlarımız ve hedeflerimiz için mücadele ediyoruz. Ben bir yıldır buradayım, çok konuşmamaya ve sadece işimi yapmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.
 

4-237.jpg


Kentte takımın kötü gidişatına sevinenler olduğunu dile getiren Daşgün, "Herkes şunu iyi bilsin. Biz her maça kazanmak için çıkarız. Alacağımız sonuçlarla play-off bile düşünmem. 'Neden direk çıkmayalım' diye mücadele ederim. Geçen yıl takıma geldiğimde herkes takımın düşeceğini söylüyordu. Ve bunu yine o art niyetli insanlar yapıyordu. Takımın kötü halinden nemalanmaya çalışan insanlar var. Takımın nasıl düzeltilmesinden ise, takımın kötü gidişine sevinen insanlar var. Ligin ikinci devresinde ise, 'vay nasıl play-off'a çıkmadılar' diye konuşmaya başladılar. İlk yarı kümeye düşecek diye eleştirildik, ikinci yarı play-off'a çıkamadığımız için eleştirildik. Ben bu durumdan bir şey anlamadım. Her yerde bu tür durumlar var. Ben profesyonel bir insanım ve bu durumlar beni çok sarsmaz. Bazı insanlar 'Tarık hoca staj yapıyor' diyorlar. Ben 12 yaşında futbolun içerisine girdim ve tam 30 yıldır içindeyim. Bunun stajı mı kaldı? İnsanlar lütfen artık hadlerini bilsin. Bu işin stajı olmaz, bu işin başarısı ve başarısızlığı olur. Sonuçlar ne olursa olsun ben bu gençleri bu kente kazandıracağım. Ben sonuna kadar bu gençlerin, bu halkın çocuklarının arkasında olacağım. 3-4 yıl sonra kötü ananlar iyi mi, kötü mü anar bilmiyorum ama ben her zaman bu gençlerin bir yerde olmasından mutluluk duyacağım. Benim tek hedefim onların bu şehri temsil eden iyi birer futbolcu olmalarıdır. Ne olursa olsun biz takım olarak şampiyonluğun en büyük adayıyız. Bizim önceliğimiz ve en büyük hedefimiz öncelikle içerdeki tüm maçları kazanmak. Bizim aklımız,fikrimiz, düşüncemiz ve mücadelemiz bunun için. Benim hayatımda ekstra başka hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber