Marmaris'ten Kinodos yolculuğuna çıkan Alman uyruklu Scheller Fredemann, teknesi bozunca denizde zor anlar yaşadı. Knidos açıklarında sürüklenmeye başlayan teknede mahsur kalan Fredemann, Marmaris Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olay, bugün gece Knidos açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; önceki gün Marmaris Bozukkale'den Knidos'a gitmek için 13.30 metre uzunluğundaki 'Brise' adlı yelkenli teknesi ile yola çıkan Alman uyruklu Scheller Fredemann, tekne makine arızası yapınca deniz orasında korku dolu anlar yaşadı. Makine içerisindeki devirdaim pompasının arızalanması nedeniyle çalışmayan teknenin yelkenini açmayı deneyen Fredemann büyük bir talihsizlik daha yaşadı. Bölgede esen sağanak rüzgara dayanamayan yelken direği de kopunca Alman Scheller Fredemann son çareyi Sahil Güvenlik'ten yardım istemekte buldu. İhbar üzerine bölgede devriye gezen Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 310 numaralı bot 20 dakika içerisinde tekneye ulaşarak Alman vatandaşı kurtardı. Arızalı tekne sahil güvenlik botu ile çekilerek en yakın Datça Limanı'na getirildi ve bakım ve onarıma alındı.
Deniz ortasında yaşadığı korku dolu dakikaları anlatan Scheller Fredemann, önceki gün Bozukkale'den Knidos'a gimek için yola çıktığını belirterek, "Knidos açıklarında tekne makine arızası yaptı. Tekneyi bir türlü çalıştıramayınca yelken açmak istedim. Bölgedeki sağanak rüzgarlardan dolayı teknenin arka direği kırıldı. Direğin bir ucu denizde diğer ucu ise teknenin üzerindeydi. Tek başıma olunca yapacak bir şey yoktu. Direği denize attım ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım istedim. 20 dakika içerisinde bana ulaştılar. O an büyük şok içerisindeydim ancak sahil güvenlik ekipleri gelince bu korkum geçti" dedi.
Tekneyi geçen yıl Şubat ayında Bodrum'dan aldığını belirten Scheller Fredemann, "O günden beri teknede yaşıyorum ve sürekli geziyorum. İlk defa böyle bir şey başıma geldi. Teknemi tamir ettikten sonra yoluma devam edeceğim. İlk olarak da İngiliz Limanı denilen Gökova Körfezi'ndeki bölgeye gitmeyi düşünüyorum" diye konuştu.
(MÖ-MB-İK)

04.01.2013 14:23:24 TSI

Editör: Wan Haber