Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 8 Şubat 1921 tarihinde Antep'e "Gazilik" unvanı verilişinin 92. yıl dönümü nedeniyle birçok sportif ve sanatsal etkinlikler gerçekleştiriyor.
Bu çerçevede "Büyükşehir Belediyesi Gazi Kupası Karate Turnuvası"na ev sahipliği yaptı. İkincisi düzenlenen Karate turnuvasında sporcular kıyasıya yarıştı. Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmalarda erkek ve bayan karateciler dereceye girmek için ter döktüler. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Daire Başkanlığı'nın bir sprotif etkinliği olan 2. Gazi Kupası etkinliğine 100 dolayında sporcu iştirak etti. Genç bayanlar, genç erkekler, ümit bayanlar ve ümit erkekler olmak üzere toplam 4 kategoride yapılan müsabakalar bir gün sürdü. Ümit bayanlar 45 kiloda ve 45 kiloda, ümit erkekler 52 kiloda ve 52 kiloda, genç bayanlar 55 kiloda ve 55 kiloda, genç erkekler 61 kiloda ve 61 kiloda yarışmalar yapıldı. Etkinlik çerçevesinde gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmada önemli bir etken olduğunu işaret eden Marangoz, "Önemli olan burada genç sporcularımızın kendi yeteneklerin ortaya çıkarmaları ve özgüvenlerini turnuvalarda göstermeleridir. Bu ve buna benzer turnuvalarda öğrencilerin var olan yetenekleri ortaya çıkıyor. Kendine olan özgüveni daha da artıyor" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Daire Başkanı Sema Marangoz, bu tür etkinliklerin genç sporcuların gelişimine katkı sağladığını söyledi. 25 Aralık Gaziantep'in Kurutuluş'un 91. yıl dönümünde ise 25 Aralık Kurtuluş Kupası etkinlikleri düzenlediklerini sporcuların katılımının yüksek olduğunu belirten Marangoz, Gazi Kupası etkinliğine ilginin de gayet iyi olduğunu kaydetti. Marangoz, dereceye giren sporculara çeyitli ödüllerin verileceğini belirtti.
(MDC-ÖK-Y)

01.02.2013 17:38:48 TSI

Editör: Wan Haber