Erzurum'da Liselerarası serbest ve grekoromen güreş il yarışması yapıldı. Katılımın bir hayli fazla olduğu ve çok renkli geçen yarışmada grekoromen stilde takım halinde Erzurum Spor Lisesi birinci, Tekman Lisesi ikinci, Pasinler Lisesi üçüncü oldu. Serbest stilde ise takım halinde Erzurum Spor Lisesi birinci, Pasinler Lisesi ikinci, Adnan Menderes Lisesi üçüncü oldu.
Tekman Lisesi öğrencilerinin ilk defa katıldığı yarışmada büyük bir başarı elde etmesi ilçede sevinçle karşılandı. Yarışmaya 6 öğrenciyle katılan Tekman Lisesi, Beden Eğitimi Öğretmeni Gürkan Yavuz'un da müthiş gayretleriyle bir il 1. si, iki il 3. sü ve üç il üçüncüsü çıkardı.
50 kiloda yarışmaya katılan 15 yaşındaki Mesut Kaya il birincisi, 55 kiloda yarışmaya katılan 15 yaşındaki Serhat Sayan il üçüncüsü , 60 kiloda yarışmaya katılan 15 yaşındaki Abdulkerim Yaşar il ikincisi, 74 kiloda yarışmaya katılan 16 yaşındaki Ramazan Kartal il ikincisi , 55 kiloda yarışmaya katılan 16 yaşındaki Mazlum Üzer il üçüncüsü, 60 kiloda yarışmaya katılan 16 yaşındaki Mustafa Bardak il üçüncüsü oldu.
Dereceye giren öğrenciler Tekman Lisesi Müdürü Yavuz Sever, Müdür Başyardımcısı Cem Aydın ve Beden Eğitimi Öğretmeni Gürkan Yavuz ile birlikte Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur'u makamında ziyaret ettiler. İlk defa güreş turnuvasına katılan ve bütün öğrencilerinin derece aldığı haberini alan Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek "Sevgili Öğrenciler, sizler Tekman'ın gururu olarak bu yarışmada dereceye girdiniz. İnşallah daha da ilerleyerek Federasyona kadar yükseleceğinizi umuyorum." dedi.
Tekman Lisesi Müdürü Yavuz Sever, "İki yıldır okul müdürlüğü görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Başyardımcım Cem Bey , Beden Eğitimi öğretmenimiz Gürkan Bey ve değerli öğretmen arkadaşlarımla yoğun bir şekilde öğrencilerimizi geleceğe hazırlama adına bütün gayreti sarf ediyoruz. Öğrencilerimiz de bunun farkına vararak ellerinden gelen bütün gayreti ve çabayı gösteriyor. Bunun bir neticesi olarak da Erzurum'da düzenlenen güreş müsabakalarında çeşitli dereceler alarak bizleri sevindirdi. Takım halinde ise ikinci olarak bizlerin gururu oldular.Bunda emeği geçen başta ilçemiz Kaymakamı Sayın Ahmet Adanur'a, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Özsoy'a ve büyük emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Gürkan Yavuz'a teşekkürlerimi borç bilirim. En büyük teşekkürlerimi ise yarışmaya katılan öğrencilerime sunuyorum. Onlar bizim geleceğimiz, inşallah daha sonraki senelerde daha güzel başarılar elde ederek gururumuzu ikiye katlarlar." dedi.
Tekman Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Gürkan Yavuz, "Tekman Lisesi'ne bu sene başında geldim ve yeni atandım.İlk geldiğimde hangi faaliyetleri yapabiliriz , imkanlarımız neye elverir diye düşündüm. Bir güreş takımı oluşturduk ve sene başından beri çalışmalarımızın bir meyvesi olarak Erzurum'a gittik ve takım halinde ikinci olduk. Tabi ki bunlar yeterli değil, daha çok çalışıp daha iyi yerlere gelmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyorum. İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Adanur'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Özsoy'a, okul müdürüm Yavuz Sever'e, Müdür Başyardımcım Cem Aydın'a ve değerli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim." Dedi.
Turnuvada İl birincisi olan Mesut Kaya, "Tekman Lisesi 9 A sınıfı öğrencisiyim. 15 yaşında böyle bir madalyayı alıp okuluma armağan etmek benim için çok duygu ve heyecan verici bir durum. Öğretmenim Gürkan Yavuz'a teşekkür ederim . O olmasa benim birinci olmam zor olurdu. Onun sayesinde hiçbir müsabakada zorlanmadan birinci oldum. İlçe Kaymamımız Sayın Ahmet Adanur da bizi çok güzel ağırladı ve ödül verdi. Kaymakamımız ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim." dedi.
Kaymakamlık ziyaretinden sonra okula gelen Tekman Lisesi öğrencileri Gürkan Yavuz önderliğinde kupayı kaldırdı ve bütün okul güreşe katılan arkadaşlarını alkışlayarak bu sevinci beraber yaşadılar.
(AUB-AT-Y)

24.01.2013 14:53:56 TSI

Editör: Wan Haber