Erzurum'un Tekman İlçesi'nde önceki gün yağmaya başlayan ve akşam saatlerinde tipi ile birlikte şiddeti artan yoğun kar yağışının ardından kar temizleme çalışmaları başladı. Kar kalınlığının yer yer 60 ile 80 santimetreyi bulduğu İlçede belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Tekman Belediyesi'nin kar temizleme ve kaldırma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Yakup Dogan, "Belediye olarak tüm olumsuz hava şartlar için önceden hazırlığımızı yapmıştık. Yoğun kar yağışı ve ardından gelen tipi hayatı olumsuz etkilediği gibi bizlerin çalışmalarını da etkiliyor. Belediyemiz kış için 1 adet kepçe, 1 adet kamyon ve 1 adet traktörle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyoruz. Merkezde 5 mahallede halkımızın yoğun kullandığı cadde, sokak ve kurum binalarını olduğu alanlarda öncelikli çalışma yapılmaktadır. İlçemizin yüksek kesimlerin de yer alan köy mahallelerimiz de tipi etkisini göstermektedir. 66 köy mahallesin de vatandaşlarımız mağdur olmaması için sürekli yol açma çalışması yapılsa da tipi nedeniyle tekrar ya yol kapanıyor" dedi.
Tekman Belediyesi Mali İşleri Müdürü Muhlis Eryılmaz ise karla mücadelede masrafların çok olduğu 2012 yılında karla mücadele için 70 bin TL giderleri olduğunu, 2013 yılı karla mücadele harcamalarının geçen yılın dikkate alınarak 100 bin TL olmasının beklendiğini söyledi.
(AUB-AT-Y)

09.01.2013 11:30:21 TSI

Editör: Wan Haber