Erzurum'un Tekman İlçesi'nde Ebru çalışması öğrencileri sevindirdi.
Tekman İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapmakta olan Polis memuru Mahmut Koç , tarafından düzenlenen kursta; ilçede öğrenim görmekte olan ortaokul ve lise ögrencilerinin hafta sonlarını daha verimli geçirmeleri amaçlanıyor. Kurs faaliyetleri ilçedeki Cumhuriyet orta okulununun resim salonunda gerçekleştiriliyor. Ney dinletisi eşliğinde ebru sanatının inceliklerini öğrenen öğrenciler bu etkinlikten oldukça memnun olduklarını ve bu gibi etkinliklerin daha da artırılmasını istediklerini söylediler.
"Kendim bu konuda usta değilim, kendimi çırak olarak bile görmüyorum" diyen kurs hocası Polis Memuru Mahmut Koç, "Emniyet Genel müdürlüğü olarak bizlerin amacı buradaki gençlerin ufkunu açmak ve vizyonunu genişletmektir. Bu amaçla futbol maçları yapıyoruz, satranç oynuyoruz, derslerinde ve sınavlarında yardımcı oluyoruz, ve ebru gibi sanatsal faaliyetlerde düzenliyoruz. Arkadaşlarıma bir dönem ebru kursu aldığımdan bahsedince, hep beraber bu konuda bir çalışma yapılmasını ilçemiz gençleri için faydalı olacağı kanaatine vardık ve böyle bir çalışmaya başladık. Kendimi bu konuda usta değilim, kendimi çırak olarak bile görmüyorum. İnşallah hedefimize ulaşırız. Kursa olan ilgi ve talep her geçen gün artmaktadır. Cumartesi günleri yetişkinlere (çalışmaya gönül veren devlet memurları ve sivil vatandaşlar), Pazar günleri de öğrenci arkadaşlara kurs verebilmekteyiz" Dedi
Polis memuru Mahmut Koç, kendisine bu konuda destek veren hocası Meral Bıyık'a ve bizlere maddi ve manevi destekte bulunan Ebruzen Hikmet Barutçugil'e ve kursu açma imkanı sağlayan Tekman Halk Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.
Tekman ilçe emniyet müdürü Duraner Yay ise açıklamasında, "Ebru sanatına hep ilgi duymuşumdur. Büyük şehirlerde bu imkanı yakalayamadım. Erzurum'un Tekman ilçesinde bu imkanı yakaladığım için kendi adıma şaşırdım. Ebru sanatı insanın ruh dünyasındaki güzellikleri yansıtan ufkunu genişleten, yaratıcılık imkanını sağlayan sanatlardan bir tanesidir. İnsanın dünyasını yansıtmakla beraber, güzel düşünceye sevk ediyor. Bu imkanı sağlayan Polis Memuru arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah diğer arkadaşlarımızda bu imkanla birlikte kendi öz güvenlerini geliştireceğine inanıyorum. Diğer arkadaşlarımızda kendi branşlarında gençlerimize ve halkımıza fayda olacağına inanıyorum." Diye konuştu.
(AUB-AT-Y)

24.12.2012 17:49:33 TSI

Editör: Wan Haber