Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yukarı Hanbey köyünde öğrencilerin üzerine çığ düştü. Çığ altından köylüler tarafindan kurtarılan 6 öğrenciden biri, ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Tekman İlçesi Yukarı Hanbey köyünde bugün sabah saatlerinde köy girişinde oynayan çocukların üzerine çığ düştü. 6 öğrenci çığ altında kalırken, köylüler çocukları kısa sürede kurtardı. Köyde taşımacılık yaşan Adnan Kartal, çığın geldiğini görerek çocukları kurtarmak için bölgeye koştu. Daha sonra olay yerine gelen diğer köylülerin de yardımıyla çocuklar çığ altından kurtarıldı. Durumu ağır olan Kasım Polat (11) helikopter ambulansla Erzurum'a getirilerek tedavi altına alınırken, Süleyman Polat (8), Hamza Polat (7), Eyüp Polat (9), Ali Sait Polat (8) ve Suat Özdemir (11) ise Tekman Şehit Piyade Çavuş Muhammet Binici Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Baba Erol Polat, evde oturduğu sırada gelen sesler üzerine dışarı çıktığını ve çığ geldiğini gördüğünü söyledi. Olaydan sonra Tekman'a getirilen çocukları hastanede ziyaret eden Kaymakam Ahmet Adanur, Belediye Başkanı Yakup Doğan ve AK Parti İlçe Başkanı Taner Özer, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
(AUB-AT-CC-Y)

11.01.2013 16:12:44 TSI

Editör: Wan Haber