Bölgesel Amatör Lig 11. grupta şampiyonluk mücadelesi veren Tekirdağspor, grupta lider konumda bulunan Sultangazispor'u 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup etti.
Namık Kemal Stadyumu'nda 5 bin kişilik taraftar desteğini arkasına alan Tekirdağspor, 20. dakikada Erdem ve 38. dakikada Mehmet'in golüyle 2-0 geriye düşse de 41. ve 44. dakikada Bülent ve 48. dakikada Birol'un attığı gollerle 3-2 öne geçti.
Karşılaşmanın geri kalan süresinde başka gol olmayınca sarı siyahlı ekip karşılaşmayı kazanarak altın değerinde 3 puan kazandı. Tekirdağspor bu galibiyetle puanını 30'a çıkartarak ligde 3. sıradaki yerini korudu.
Karşılaşmanın 43. dakikasında Tekirdağspor'dan Özkan ve Sultangazispor'dan Mehmet direk kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.
Tekirdağspor önümüzde ki hafta sonu deplasmanda Babaeskispor'la mücadele edecek.
Galibiyet sonrası bir açıklama yapan Başkan Gürsel Erbap, "Tekirdağsporumuz bugün alınan galibiyetle bir kez daha büyüklüğünü göstermiş ve Şampiyonluk yolunda en büyük zirve adayı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. İkinci devre başında öncelikli olarak önümüze dört maçlık bir hedef koyduk. Bugün alınan Sultangazispor galibiyeti sonrası, çok önemli iki engelimizi aşmış bulunuyoruz. İnanıyorum ki önümüzde ki iki maçı da kazanarak yolumuza kayıpsız devam edecek ve sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldıracağız." dedi.
Erbap, "Tekirdağsporumuza destek vermek üzere Namık Kemal Stadyumu'na gelen Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Vali yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Ak Parti İl başkanı Ahmet Kambur, MHP il Başkanı Enes Kaplan, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter, Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Meclis Başkanı Bahattin Atıcılar, Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu ve Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyelerine sonsuz teşekkürlerimi iletirim." dedi.

04.02.2013 10:28:22 TSI

Editör: Wan Haber