Tekirdağ'ın Çorlu ve İstanbul'un Silivri ilçelerinde polisin gerçekleştirdiği operasyonda fuhuş yapan ve yaptıran toplam 17 kişi gözaltına alındı. Pasaportu elinden alınarak zorla çalıştırılan bir hayat kadınının günde 27 erkekle birlikte olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, para karşılığında kadın sağladıkları öne sürülen kişilere yönelik 2 aylık teknik takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. 'Sıtma' adı verilen fuhuş operasyonunda Tekirdağ'ın Çorlu ve İstanbul'un Silivri ilçelerinde 7 ev ve 1 pansiyona baskın yapan polis, 4'ü Kırgız uyruklu toplam 11 kadın ile kadınları pazarlayan 6 şahsı gözaltına aldı. Hayat kadınları kendilerini çeken kameralardan yüzlerini gizlerken, evlerde yapılan aramalarda yabancı uyruklu kadınların çantalarından çıkan çok miktarda paraya el konuldu. Gözaltına alınan 17 kişi, Çorlu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Polis, teknik takip sırasında Kırgız uyruklu bir kadının günde 27 erkekle birlikte olmaya zorlandığını belirledi. Bir çete üyesinin ise telefon konuşmasında elindeki bayanın günlük cirosunun 5 bin TL'yi bulduğunu söylediği belirtildi. Çetenin özellikle Çorlu ve Silivri'de fuhuş yaptırdığı kaydedildi. Çetenin açığa çıkmamak için 2 ayda bir ev değiştirdiği ve kiraladıkları evlerin giriş kat olmasını tercih ettikleri kaydedildi. Çetenin elindeki kadınları pasaportlarını alarak, ev dışına çıkarmadığı da belirlendi.
Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.
(CC-Y)

16.02.2013 10:25:40 TSI

Editör: Wan Haber