Süper Amatör Ligi'nde oynayan Şarköy spor'un Başkanı Hakan Adalıoğlu uğradıkları haksızlıklara isyan ederek "Biz bu ligde istenmiyoruz. Bir takımın başına sürekli aleyhinde kararlar alınırsa, bizim bundan çıkaracağımız anlam ancak bu olur. Biz bu gidişle her halde Edirne liginde oynamak için başvuracağız" dedi.
Şarköy spor Başkanı Hakan Adalıoğlu, son olarak, Pazar günü, Çorlu Ahmet Taner Kışlalı stadında, Marmaracık sporla maçları olduğunu ifade ederek "Şarköy spor çim sahası olmadığı için 2 sezondur tüm maçlarını ilçe dışında oynamaktadır. Kendi sahamız diye oynadığımız maçlar, bize 80 km uzaklıktaki Tekirdağ 13 Kasım Stadında oynarken, rakiplerimiz, 40 km mesafede bizim maçlarımıza gelmektedir. Pazar günü, Marmaracık sporla 120 km uzaklıkta oynayacağımız karşılaşma Çorlu Ahmet Taner Kışlalı Stadına saat 17:00'ye alınmış. Biz Cuma günü dilekçe ile başvurarak, maçın daha erken bir saate alınmasını talep ettik, talebimiz kabul görmedi. Tüm olumsuz hava koşullarına rağmen, maça gittik. Bizden önce, saat 11, 13 ve 15'te üç amatör lig maçı oynandı. Sıra bizim karşılaşmaya geldiğinde, maçın Muratlı bölgesi hakemlerinden Cüneyt Gülşen, zeminin buz tuttuğunu beyan ederek maçı tehir etti. Bu kararı, Marmaracık sporun baskısı ile almıştır. Henüz birkaç dakika önce futbol oynanan saha için, futbol oynamaya elverişsizdir diyerek maçı tehir eden hakeme yaptığımız tüm itirazlar kabul görmemiştir. Eğer biz hava koşulları kötü diyerek maça gelmeseydik, bu hakem yine maçı ertelermiydi, yoksa bizi 3-0 hükmen mağlup mu ederdi. Biz bu soruyu kendimize sorduğumuzda, şimdiye kadar yaşadığımız bir çok haksızlıkları düşünerek bizi hükmen yenik ilan edeceği kanaatı oluştu. Biz maça 20 futbolcumuz, yöneticilerimiz tüm olumsuz şartlara rağmen 120 km den geldik ve maçı tehir ederek bizi mağdur duruma soktular. Yazık değil mi oyuncularımıza, bizim maddi külfet içine sokulmamıza" dedi.
Adalıoğlu, daha öncede rakip futbolcunun sakatlanması sonucu maçın iptal edildiğini belirterek "Bu olay futbol tarihinde görülmemiştir. Çorlu sporla oynadığımız maçın 15.dakikasında rakip oyuncu sakatlandı, hakem maçı iptal etti. Bu maç 10 gün sonraya ertelendi, maç gününden bir akşam önce saat 22:00'de bizi telefonla arayarak, Çorlu sporun teknik direktörünün babasının vefat ettiği söylenerek maç yine ertelendi. Bu tip keyfi kararlar futbol tarihinde görülmemiştir. Bu maçla ilgili yaptığımız şikayete, il futbol temsilcisi "Duygusal olarak yanlış bir karar verdim" ifadesinde bulundu. Nedense tüm kararlar bizim aleyhimize işliyor. Biz lige başlarken şampiyonluğu hedefledik ama bu tip uygulamalar nedeniyle, futbolcularımızın kontrasyonu bozuluyor. Bizim toplam 60 lisanslı futbolcumuz var. Şarköyspor olarak, Tekirdağ Süper Amatör Lig, U-13 ve U-19 liglerinde takımlarımız var. Gelirlerimizi halı sahadan elde ediyoruz. Maddi zorluklarla boğuşmamıza, tüm haksızlıklara rağmen bir maç eksikle 5.nci sıradayız. Edirne Süper Amatör ligde toprak sahası olan takımlar maçlarını kendi sahalarında oynarken biz çim sahamız olmadığı için 2 yıldır tüm maçlarımızı ilçe dışında oynuyoruz. Üstüne üstelik bir çok aleyhimize kararlar alınarak adete üvey evlat muamelesi görüyoruz. Eğer, Tekirdağ Süper Amatör Ligde istenmiyorsak, Edirne liginde oynamak için başvuruda bulunacağız" dedi.

31.01.2013 15:44:42 TSI

Editör: Wan Haber