Tekirdağ'da Sanayi Odası kurulması için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Tekirdağ Sanayi Odası'nın kuruluş çalışmalarını hızlandırmak amacıyla kurulan müteşebbis heyet Çorlu Divan Otel'de gerçekleştirdikleri toplantıda kuruluş çalışmaları hakkında durum değerlendirmesi yaptı.Toplantıya Çerkezköy OSB, Çorlu Deri OSB, Hayrabolu OSB, Ergene-1 Islah OSB, Ergene-2 IOSB, Muratlı IOSB, Veliköy IOSB, Velimeşe IOSB, Karaağaç IOSB ile Malkara, Marmara Ereğlisi ve Saray ilçelerinden temsilci sanayiciler katıldı.
Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti Başkanı Ömer Sarıoğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Tekirdağ Sanayi Odası'nın kurulması yönünde olumlu yaklaştığı yönünde duyumlar aldığını belirterek, Tekirdağ sınırları içerisinde faaliyet gösteren 513 sanayi kuruluşundan Tekirdağ Sanayi Odasının kurulması için imza toplandığını söyledi.
Hedeflerinin 1000 imza olduğunu söyleyen Sarıoğlu, 13 Şubat tarihine kadar 1000 imzaya ulaşılmasını için gerekli gayretin müteşebbis heyet üyeleri tarafından gösterileceğini söyleyerek, aynı gayreti henüz imza vermeyen sanayicilerden de beklediklerini kaydetti.
13 Şubat 2013 yapılmasını planladıkları Müteşebbis Heyet toplantısına Tekirdağ Milletvekillerini ve Tekirdağ Valisi'ni de davet edeceklerini söyleyen Sarıoğlu, Şubat ayı sonunda Ticaret ve Gümrük Bakanlığı'na Tekirdağ Sanayi Odası'nın kurulması için gerekli başvuruyu yapacaklarını açıkladı.
Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti, toplantının ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti. Ömer Sarıoğlu, yapılan çalışmalar hakkında Vali Yerlikaya'ya bilgiler aktararak, kendilerinin de desteğini beklediklerini belirtti.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ'da göreve başlamadan önce Tekirdağ gibi bir Sanayi Bölgesi'nde Sanayi Odası'nın olmadığını öğrenince şaşırdığını ifade ederek "Tekirdağ Sanayi Odası'nın kuruluş çalışmalarını destekliyorum, bunu da çeşitli platformlarda dile getiriyorum. Tekirdağ Sanayi Odası bir an önce kurulmalı, bunun için de her türlü desteği vermeye hazırım'' diye konuştu.
Vali Yerlikaya, Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti üyelerine, geçtiğimiz hafta Tekirdağ genelindeki Islah OSB çalışmaları nedeniyle Ankara'daki temaslarından bahsetti. Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile de görüştüğünü anlatan Ali Yerlikaya "Bakanımız Nihat Ergün'e Tekirdağ Sanayi Odası kuruluş çalışmalarının başladığını ve çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ifade ettim, kendileri de bu çalışmayı olumlu bulup, desteklediklerini söyledi. " ifadelerini kullandı.
Tekirdağ gibi sanayisi yoğun, büyükşehir olmuş bir ilde Sanayi Odası ile Ticaret Odası'nın ayrı ayrı faaliyet göstermesinin temsil ettikleri işadamları için önemli olacağını anlatan Ali Yerlikaya "Bu şekilde sanayici ve ticaret erbabı kendi aralarında ayrı ayrı daha verimli çalışmalar sergileyebilecekleri gibi ortak çalışmalar da sergileyebileceklerdir.'' Diye konuştu. Ziyaretin sonunda Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti, Vali Yerlikaya'ya destekleri için teşekkür ederek, valilik makamından ayrıldılar.
Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti'nde Çerkezköy OSB'den Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇERSAD Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Ulkat, Karaağaç IOSB ve ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alpagut, Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi'nden Mahmut Yeşil, Veliköy IOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Zeki Tever, Velimeşe IOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şakir Sönmez, Türkgücü IOSB Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kolot, Ergene 2 IOSB Yönetim Kurulu Üyesi Erdim Noyan, Ergene 1 IOSB Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Ünal, Ergene 1 IOSB Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Ecesoy, Ergene 1 IOSB Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Özanbay, Malkara'dan Cengiz Uysal, Muratlı IOSB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Mehmet Peköz, Hayrabolu'dan Kemal Kurt, Marmara Ereğlisi'nden: Tayfun Çebi, Saray'dan Mehmet Aldıkaçtı, Ergene2 Islah Organize Sanayi Bölgesi' Celal Öğücü yer alıyor.

18.01.2013 10:01:02 TSI

Editör: Wan Haber