Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddeler (KBRN) eğitimi verildi. Eğitim sonunda itfaiye bünyesine alınan 2 adet kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer madde yangınlarına müdahale kıyafetinin kullanılması anlatıldı.
Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline Yangın Söndürme Uzmanı Nihat Dinç tarafından tehlikeli maddeler ve kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddeler (KBRN) eğitimi verildi. İtfaiye binasında gerçekleşen eğitime Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, İtfaiye Müdürü Erkan Durgut ve itfaiye personeli katıldı.
Eğitimlerde KBRN maddeleri ve silahlar, sağlık etkileri ve tiraj, tehlikeli maddeleri tanıma, tespit çalışmaları ve ekibinin oluşturulması, olay yeri güvenlik çalışması ve tabyalama, konularında personele eğitim verdiklerini aktaran eğitmen Nihat Dinç, itfaiye personeki kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer olayları ile ilgili son güncel bilgileri, yangın, afetler ve trafik kazaları sonrası çevreye yayılan tehlikeli maddelere müdahale metotlarını öğrendiler." dedi.
İtfaiyenin eğitimlerini önemsediklerini aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, "Amacımız bilgi çağında yaşadığımız dünyada ve ülkemizde sürekli ve hızlı değişen, yenilenen veya revizyona uğrayan bilgilerin ve teknolojilerin Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüzde de kullanarak eğitimli personel ve en son teknoloji ile halkımızın yangından, kazalardan ve afetlerden en az zararla atlatılması için en kaliteli şekilde hizmet vermektir." dedi.
Zehirli gazlara müdahale konusunda dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Çetiz, "Zehirli gazların telafisi yok. Bu gazlara müdahale konusunda dikkat edeceğiz. Artık Tekirdağ büyüdü. Büyük yangınlar oluyor. Bu yangınlara gerekli eğitimlerimizi alacağız ve gerekli ekipmanımızı sağlayacağız. Bir yangında canımızdan can kattığımız birikimlerimiz yok oluyor gidiyor. Bunların gitmemesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Biz itfaiye olarak tedbirlerimizi önceden alıyoruz." dedi.
Eğitimler sonunda itfaiye bünyesine alınan 2 adet kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer madde yangınlarına müdahale kıyafetinin kullanılması anlatıldı.

12.02.2013 09:15:18 TSI

Editör: Wan Haber