Tedavi gördüğü hastanede kalp ve akciğer yetmezliği sonucu hayatını kaybeden ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Tekin Akmansoy için Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde tören düzenleniyor.
Akmansoy'un cenazesi, törenin yapıldığı Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'ne getirildi. Ünlü tiyatrocunun kızları Arzu ve Alev Akmansoy'un taziyeleri kabul ettiği törene Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Akmansoy ile 'Kaynanalar' dizisinde birlikte rol alan Defne Yalnız, oyuncu İnci Türkay ve Atilla Saral ile çok sayıda kişi katıldı. Ünlü tiyatrocunun Kaynanalar dizisinde eşini canlandıran ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Leman Çıdamlı'nın kızı Ayşegül Çıdamlı da törende hazır bulundu.
Tören sırasında gözyaşlarını tutamayan Arzu Akmansoy, "Sözün bittiği yerdeyiz. O kadar zor ki şu anda bir şeyler söylemek. O hep kalplerde, gönüllerde yaşayacak. O benim her şeyimdi. Ben çok büyük bir enerji topunu kaybettim. O çok gençti. Dolu dolu yaşadı. 89 yılını çok güzel bir şekilde yaşadı. Devlet Tiyatrosu'nun altın yıllarını yaşadı. İlk yerli diziyi yarattı, büyük bir sektör yarattı Türkiye'de. Ne mutlu bana ki böyle bir babam, iş ortağım, arkadaşım, ağabeyim vardı. Her şeyimdi o benim" dedi.
(EY-ÇK-CC-Y)

14.02.2013 11:23:28 TSI

Editör: Wan Haber