Yüksek tansiyon nedeniyle felç geçiren hasta, Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinde gördüğü tedavi sonrası tekerlekli sandalyeden kurtularak sağlığına kavuştu.
Ünal Akdeniz 2011 yılında yüksek tansiyon nedeniyle sol tarafında felç gelişince yürüme ve konuşma sorunu yaşamaya başladı. Tekerlikle sandalyeye mahkuk olar Akdeniz Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne başvurdu.
İki buçuk aylık sürede fizik tedavi iş uğraşı terapisi, lokomat (felçli hasta yürüme robotu) tedavisi ve konuşma terapileri sonucunda hastanın günlük yaşam aktivitelerinde bağımsızlığını kazanıp, tripod ile le bağımsız yürümesi sağlandı ve konuşması düzeldi.
Hastayı takip eden doktoru Uzm. Dr. Ayşe Özgül Aytekin ile yatak seviyesinde gelen hastanın bugün için bir adet tripod ile bağımsız ambulasyonunun sağlandığını, rehabilitasyon programının çok iyi sonuç verdiğini belirtti. Antalya'da ikamet eden ve tedavi için Antalya'dan Kocaeli' ye gelen Hasta yakını Nuray Akdeniz yaptığı açıklamada, "Eşim 2011 yılında yüksek tansiyona bağlı olarak felç geçirdi, uzun süren yoğun bakım ve tedavi sonrasında doktorların yorumu ''eşiniz yatak hastası'' ifadesi ile taburcu edildik. Romatem'e gelinceye kadar başka hastane ve rehabilitasyon merkezlerinde uzun süre tedavi gördüğümüzü zannettik. Burada geçirdiğimiz 2,5 aylık süre içerisinde bilgi ve tecrübeli kadro sayesinde eşim tek değnek yardımı ile yürüyebilir hale geldi. Burada mükemmeli öğrendik, neredeyse sağlıklı olduğu döneme yakın yürüyebilen dimdik ayakta durabilen, kendi başına yatıp kalkabilen hale geldi. Romatem'e teşekkür ediyoruz" dedi.
Başhekim Doç. Dr. Selçuk Barın da sonuçtan çok memnun olduklarını söyledi.
(MA-MA)

15.01.2013 12:57:00 TSI

Editör: Wan Haber