Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Engelliler Gücü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Belediye Başkan Vekili Haşim Baday'ı ziyaret etti.
Başkanlık makamında yapılan ziyarette, Kızıltepe Belediyespor Başkanı Aslan Başboğa Başkan Yardımcısı Sadiye Aslan, Engelliler Gücü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımın Antrenörü Mustafa Akkaya, Kızıltepe Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın ve sporcular yer aldı. Kızıltepe'nin farklı bir kent olduğunu ve doğru işler yapınca herkesin kendilerine sahip çıkacağını belirten Kızıltepe Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın, "Bugüne kadar engelliler yanlış temsilden dolayı hep yanlış anlaşılmışlar. Önemli olan yanlış işler yapmamak. Biz bugüne kadar engellilerin dünyasına iyi şeyler verdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonra da hep iyi örneklerle anılmaya çalışacağız. Kızıltepe'yi basketbol dalında en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi. Baday ise, "Biz belediye olarak Ocak ayının ilk gününde yapılan meclis toplantısında amatör spor kulüplerine yardım ve destek vermeyi gündemimize aldık. Futbol ve voleybol takımlarımızdan sonra engelli basketbol takımımız da bölgesel ligde mücadele ediyor. Engelli kardeşlerimize sosyal sorumluluk anlamında güzel bir faaliyet olduğuna inanıyorum. Bu hafta başlayacak olan ligde takımımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.
Ziyaret sonrası Baday'a çiçek veren tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularına Başkan Baday da takım için yaptırdıkları formaları hediye etti.
(İA-YRT-AŞ-Y)

07.01.2013 11:01:18 TSI

Editör: Wan Haber