Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı bölgesel lige, rakibi Malatya Kent Konseyi'ni 93-17 yenerek farklı bir başlangıç yaptı.
Ligin ilk maçında rakibi Malatya Kent Konseyi'ni 93-17 yenen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı şampiyonlukta iddialı olduğunu gösterdi.
Gaziantep Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada rakibine büyük bir üstünlük kuran Gaziantep ekibi ilk periyodu 23-5 önde geçti. İkinci periyotta rakip potada etkisini sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu periyodu da 40-13 önde tamamladı. İkinci yarıda üstünlüğünü koruyan ve rakibini sayı şansı vermeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, üçüncü periyodu ise 62-17 önde geçti.
Son periyotta başarılı oyununu devam ettiren ve maçtan da 93-17 galip ayrılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı böylece ligin ilk maçına iyi bir başlangıç yapmış oldu. Maçı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de izledi. Maçı izleyenler arasında Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan da yer aldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Basketbol Takımı Koordinatörü Hulusi Kalender, hedeflerinin bu sezon bölgesel ligde şampiyon olarak ikinci lige çıkmak olduğunu söyledi. Kalender, Malatya Kent Konseyi karşısında farklı kazanan oyuncularını tebrik ettiğini belirtti. Kalender bu hafta deplasmanda oynayacakları Osmaniye 7 Ocak maçını da kazanmak istediklerini kaydetti.
(MDC-BH-S)

24.12.2012 11:03:25 TSI

Editör: Wan Haber