Bölgesel ligde mücadele veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Siverek Engelliler Tekerlekli Sandalye Takımı'nı yenerek dörtte dört yaptı.
Deplasmanda rakibini 85-32 yenerek 4 karşılaşmada 4'cü galibiyetini alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, müthiş bir oyun ortaya koydu. Siverek Kapalı Spor Salonu'nda oynan maça Emre Yılmaz, Kemal Atçı, Yüksel Yavaşçı, Mehmet Ali Karadana ve Yakup Süleymaniyeli 5 ile başlayan Gaziantep ekibi, ilk periyotu 20-7, ikinci periyotu ise 40-14 üstün tamamladı. Maçın ikinci yarısında da üstün oyununu sürdüren konuk ekip, üçüncü periyotu 67-20 önde kapattı. Karşılaşmanın son periyotunda da üstünlüğünü devam ettiren Mavi beyazlı ekip sahadan 85-32 galip ayrıldı. Maçın en skorer oyuncusu 24 sayı ile Yüksel olurken, Kemal 20, Emre 18 sayı ortalamasıyla oynadı. Takım Antrenörü Sevgi Tosun ''Sahada iyi bir oyun sergiledik. Yolumuza yenilgisiz bir şekilde devam ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda hedefimiz son iki maçımızda daha iyi bir mücadele sergileyip puan kaybetmeden birinci devreyi lider kapatmak'' dedi.
İlk yarısını 40-11 önde tamamlayan Mavi beyazlı takım, maçın ikinci yarısını da üstün bir oyunla 85-32 önde tamamlayarak ligde şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, daha önce Malatya Kent Konseyi, Osmaniye 7 Ocak, Düziçi Engelliler takımlarını yenmişti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Koordinatörü Hulusi Kalender, hedeflerinin bu sezon bölgesel ligde şampiyon olarak ikinci lige çıkmak olduğunu söyledi. Kalender, Siverek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı karşısında farklı kazanan oyuncularını tebrik ettiğini belirtti. Kalender, bu hafta kendi sahalarında oynayacakları Mardin Kızıltepe maçını da kazanmak istediklerini kaydetti.
(MDC-

28.01.2013 16:33:32 TSI

Editör: Wan Haber