Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK), tütün mamülleri ve alkollü içki satan, Tekel bayilerine gönderdiği yazıda, 2 Ocak-1 Nisan 2013 tarihleri arasında satış belgelerinin yenilenmesi gerektiğini belirtti.
Konu ile ilgili bilgi veren, Şarköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Yavuz, Tekel ürünleri satış belgesi bulunan; bakkal, büfe, market ile açıkta içki satışı yapılan, restoran, lokanta, meyhane, birahane ve bar gibi yerlerin 1 Nisan 2013 tarihine kadar satış belgelerinin sürelerinin uzatmaları gerektiğini ifade ederek "Şarköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak, aynı zamanda odamız üyesi olan, Tekel bayilerinin satış belgelerinin bir yıl uzatılması işlemleriyle ilgili evrakları biz düzenliyoruz.
Bu yıl ruhsat harçları, toptan satıcılar için, il merkezlerinde 2 bin TL, ilçe merkezlerinde, 800 TL, perakende satış yapan bayiiler, il merkezinde 200 TL, ilçe merkezinde 120 TL, belde ve köylerde 40 TL, açık içki satıcıları, il merkezinde 800 TL, ilçe merkezi, belde ve köy gibi yerlerde 300 TL olarak belirlendi.
Satış belgelerini yenileyecek olan bayiiler, harçları Ziraat Bankası'nda ilgili hesaba yatıracak, makbuzunu bize getirecek. Makbuzun yanı sıra, oda aidatı makbuzu, işyeri açılış ruhsatının aslı, TAPDK'nın satış izin belgesinin aslı odamıza getirilecek. Biz burada aldığımız evrakları, TAPDK'ya göndererek, satış belgesinin süre uzatımını sağlayan alındı belgelerini bayilere dağıtacağız" dedi.
Satış belgelerinin süre uzatım işlemini belirlenen tarihlerde yerine getirmeyen bayilerin belgeleri iptal durumuna düşecek.

14.01.2013 14:11:56 TSI

Editör: Wan Haber