Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, 2013 yılı Tekel Ruhsatı Satış Belgesi Bedelleri ile Süre Uzatımı ve Yeni Başvuruların 2 Ocak 2013 tarihinden itibaren başladığını açıkladı.
2013 yılı Tekel ruhsatı satış belgesi bedelleri ile süre uzatımı ve yeni başvuruların 2 Ocak tarihi ile başladığını duyuran Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, düzenlemede değişikliklere gidildiğini söyledi. Sönmez, "Önceki yıllardan farklı olarak 2013 yılında; işyeri açma ve çalışma ruhsatındaki (veya izin belgesindeki) faaliyet konusu uygun (bakkal, market, süpermarket, hipermarket, kuruyemişçi, büfe veya münhasıran tütün mamulü ve/veya alkollü içki satışı) olmayan perakende satıcıları ile işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını veya izin belgelerini ibraz etmeyen ve ibraz edememe gerekçelerini içeren (yetkili makamlardan alınmış) resmi yazıyı dilekçeleri ekinde yetkilendirilmiş odamıza teslim etmeyen satıcıların, satış belgeleri için 'Kurum hesabına işlem bedeli yatırılmış olsa dahi' süre uzatım işlemi yapılmayacaktır" dedi.
Oda üyelerinin işlemlerini yaparken odaya uğrayarak bilgi almasını isteyen Sönmez, "Üyelerimiz odamıza uğrayarak yardım alabilirler. Üyelerimizin TAPDK Satış Belgesi ile işyeri açma ruhsatı aslını odamıza getirmesi yeterli olacaktır" diye konuştu.
2013 yılı süre uzatım ve yeni kayıt işlem bedelleri ise şöyle:
Perakende satıcılar için, il merkezi veya büyükşehir belediye sırları içinde faaliyet gösterenler 200 TL, ilçe merkezlerinde faaliyet gösterenler 120 TL, diğer mahallelerde (belde ve köylerde) faaliyet gösterenler 40 TL.
Açık alkollü içki satıcılığı,il merkezi veya büyükşehir belediye sınırları içinde faaliyet gösterenler 800 TL,ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde (belde,köy) 300 TL.
Toptan satıcılar, il merkezi veya büyükşehir belediye sınırları içinde faaliyet gösterenler 2.000 TL, birden fazla yerde dağıtım yapanlar 3.000 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 800 TL, birden fazla yerde dağıtım yapanlar 1.200 TL.
(AMT-SK-Y)

05.01.2013 16:55:57 TSI

Editör: Wan Haber