Samsun'da Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde 10 günde 30 kilo vererek 185 kiloya düşen Turgut Şahin, hayalinin takım elbise giyebilmek olduğunu söyledi.
Ordu'nun Perşembe ilçesi nüfusuna kayıtlı olan fakat Samsun'un Terme ilçesinde arıcılık ile uğraşan 43 yaşındaki Turgut Şahin, ilkokuldan itibaren hızla kilo almaya başladı. Kilosu 215'e kadar çıkan Şahin, Romatem Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde gördüğü fizik tedavi yöntemi ile kilosunun 185'e kadar düştüğünü söyledi. Her şeyin başının spor olduğunu belirten Şahin, "2001 yılına kadar 150 kiloya çıktım. 2001 yılından sonra da 215 kiloya kadar ilerledim. Bu hastaneye geldikten sonra da 185 kiloya kadar düştüm. Önceden 50 metre yürüyemiyordum. Her gittiğim yere arabayla gidiyordum. Hayalim sıfır bedene düşüp takım elbise giyerek gezmek istiyorum. Burada herkes benimle çok iyi ilgileniyor. Obezite haricinde şeker, tansiyon, kolesterol gibi hastalıklarım vardı ve devamlı rahatsızlanıyordum. Ama şimdi çok rahatım. Vücudum şu anda tam ayara girdi" dedi.
Tedavi görmeden önce çok yemek yediğini ifade eden Şahin, "Ben oturduğum zaman 2 kilo et yiyordum. Önceden rüya göremiyordum. Gördüğüm rüyayı seçemiyordum. Ama şimdi rüya bile görebiliyorum. Şu ana kadar 30 kilo verdim. Sanki yeniden doğmuş gibiyim. Spor yaptığımız için vücudumda sarkma da olmuyor" diye konuştu.

"HASTANIN YAŞAM KALİTESİ DÜZELDİ"
Turgut Şahin'in hastaneye geldiğinde yürümede zorluk çektiğini belirten Romatem Fizik ve Tedavi Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Mehmet Emin Dinççağ, "Hastamızın yağ oranı çok yüksekti. Hastaya uygulanan tedavi sürecinde hastamız hem kilo kaybı sağladı hem de vücut yağ miktarında önemli azalmalar tespit ettik. Kan şekeri kontrolü iyileşti. Aynı şekilde tansiyonda da belirgin bir düzelme saptandı. Hastanın obezite ve aynı zamanda önemli bir sağlık sorunu olduğu için diğer hastalıklarına da çok yararı oldu. Bu sayede hastanın yaşam kalitesi düzeldi. Hastamız sağlığından şu anda çok memnun. Kilo verirse hem estetik açıdan çok büyük yararlar sağlayacak hem de hastanın olası kalp damar hastalıklarına çok büyük faydası olacak. Gelişebilecek olan diyabet önlenecek. Kemiklerinde ve eklemlerinde olan sağlık sorunları gibi birçok sağlık sorunu önlenecektir. Bu tür tedavi hastaların yaşam kalitesini yükselttiği gibi onlara moral açısından önemli bir takviye oluyor" şeklinde konuştu.
(GKH-SLH-CC-Y)

08.02.2013 12:44:33 TSI

Editör: Wan Haber