Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) Çevre ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı tarafından 380 KV ZETES-Amasra TES (HEMA) EİH halkın katılımı toplantısı yapıldı.
TEİAŞ Çevre ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı tarafından 380 KV ZETES-Amasra TES (HEMA) EİH halkın katılımı toplantısı Çatalağzı Belediye Düğün salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıda Zonguldak Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Mustafa Aydın açılış konuşmasını yaptı. Ardından TEİAŞ Müdürlüğüne bağlı Çevre Müdürü Oya Çarıkçı ise, slayt gösterisi eşliğinde projenin tanıtımı ve amacı hakkında bilgi verdi. Çarıkçı, "Bartın bağlı Amasra ilçesindeki Amasra HEMA TES'den çıkan enerjinin Zonguldak Eren Termik Santralinin (ZETES) şalt sahasını kullanarak enterkonnekte sisteme dahil edilmesini sağlamak amacıyla 2*3B, 1272 MCM yaklaşık 54 km uzunluğunda Zonguldak ili Kilimli ve Çaycuma ilçeleri ile Bartın ili merkez ve Amasra ilçelerinden geçen 380 kV gerilimde ZETES-Amasra TES (HEMA) Enerji İletim Hattı tesisi ve işletilmesi planlanmaktadır. Yakın çevresinin enerji ihtiyacını sürekli ve kesintisiz olarak sağlamak. Türkiye genelindeki enterkonnekte enerji iletim şebekesinin gelişimini sağlamaktır" dedi.
Toplantı vatandaşların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.
(SA-SA)

05.02.2013 17:48:23 TSI

Editör: Wan Haber