Rıdvan Can

Uzun yıllar Van Amatör futbol liginde başarıyla mücadele eden,  yetenekli ve kaliteli futbolcular yetiştiren TEDAŞ Spor’un küllerinden Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi TEİAŞ Spor doğdu.

Van Bölge Müdürü Kazım Çınar’ın desteği ve katkılarıyla TEİAŞ Spor’un kurulduğunu belirten takım Antrenörü, Fahri Baştürk, “Kurum müdürümüz Van’ın yetenekli gençlerine sahip çıkmak,  Van’ın futboluna tesis kazandırmak amacıyla TEİAŞ Spor’un kurulma talimatını verdi.  Bizde hemen çalışmalara başladık. Önce güçlü bir yönetim oluşturduk.  Ardından yasal olarak tüzüğümüzü hazırlayarak tescilimiz yaptık.  Formalarımızda Tedaş Spor’un eski renklerini yaşatan,  kurumumuzu temsil eden mavi-siyah renkleri kullandık.  Van’ın bütün okullarında futbolcu taraması yaptım. Okul maçlarını izledim. Daha sonra seçtiğimiz isimlerler ile bir bir  görüştüm.  Seçmelerde beğendiğim futbolcu gençleri futbol sahasında topladım.  Karşılıklı maç yaparak futbolcuların yeteneklerini ölçtüm. İyi olduklarına kanaat getirdiğim 35 futbolcumuzun lisans işlemlerini tamamlayarak bünyemize kattım. Çalışmalarımıza program dâhilinde 3 aydır devam ediyoruz. 2014-2015 futbol sezonunda maçlara çıkacağız.  Çalışarak inanarak hazırlanıyoruz”

VAN’DA BAŞARILI YETENEKLER VAR

Futbolcu seçmelerinde çocukların yeteneklerine göre değerlendirme yaptığını belirten Fahri Baştürk, “Şehrimizde ilgi bekleyen çok yetenekli çocuklarımız var. Okul maçlarını çocukları bire bir izledim. Çocukları seçerken öncelikle eğitim ve ahlaki durumlarını değerlendirdim. Çocukları seçtikten sonra her şey artık bize kalıyor. Ben futbolun alt yapısından gelmeyim. Futbolcu psikolojisinden anlayan insanlarız. Futbolcularımızın yaşantılarını, beslenmelerini hayat standartlarını biliyorum. Çalışma programımı buna göre hazırlıyorum.  TEİAŞ Spor kulübü olarak sadece futbol anlamında değil, çocukların eğitim başarısında da bizlere büyük görev düşüyor. Spor kulübümüzde bulunan futbolcu gençlerimiz, çocuklarımız günün birkaç saatini bizlerle geçiriyorlar.  Diğer zamanlarda ise ailesiyle, çevresiyle, akrabalarıyla ya da okulda zaman harcıyorlar.  Ailelerden çocuklarımızın geleceği adına beklentilerimiz var. Ailelerin gelişme çağında olan çocuklarını farklı görmemelerini, anlamalarını istiyoruz. Kulübümüzün sportif başarı yanında ahlaklı eğitimli başarılı gençler yetiştirme iddiası da var.    TEİAŞ Spor kulübünde futbolu öğrenmeye ve oynamaya gelen bütün çocuklara evlat gözüyle bakıyoruz. TEİAŞ Spor Kulübünde futbol eğitimi kurallarına göre verilmektedir.  Van Süper Lig görmüş, futbol kültürü ve geçmişi olan bir ildir. Şuan süper ligde takımımızın olmaması Van açısından üzücü bir durumdur. Biz bu anlamda geleceğin, başarılı yıldız futbolcularını yetiştireceğiz. Ligde hedefimiz Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselmektir” dedi.

YETERLİ SAHA, TESİS YOK 

Alt yapıya çok önem verilmesine değinen Baştürk, “ Alt yapıya önem verilmemesi ciddi bir eksikliktir.  Van’da yeterli saha, tesis yok.  Van gibi bir kentte neden futbolcu çıkmıyor? Neden kulüp sayısı az? Bunu tartışmak düşünmek gerekiyor.  Bunda görev yapan biz antrenörlerinde eksikliği ve sorumluluğu vardır.   Çözüm bellidir. Gençlere sahip çıkılmalı, şans verilmelidir. Çünkü gençlere şans verdikçe özgüveni artar. Gençler kötülüklerden spor ile kurtulur.  Van’dan Milli takımda top koşturacak futbolcular yetiştirebiliriz. Yeter ki ilgi, tesis ve doğru futbol eğitimi olsun”

FAHRİ BAŞTÜRK KİMDİR?

Van’da doğdu. Futbola Vanspor altyapı takımında başladı.  DSİ Spor, PTT Spor, Telekom Spor ve Bitlisspor’da forma giydi.  Antrenörlüğe Başkalespor’da adım attı.  Başkalespor’da  başarı  dolu  iki sezon geçirdi.  Başkalespor’dan ayrıldıktan sonra TEK Spor ve Telekomspor’da antrenörlük yaptı Son olarak TEİAŞ Spor’da antrenör  olarak  göreve getirildi.

Editör: Wan Haber