Rıdvan Can

Sezonun ilk maçında karşı karşıya gelen Van DSİspor ve TEİAŞspor takımı oyuncuları  ilk müsabakada sahadan galip gelebilmek için adeta saha içinde ecel terleri döktüler. TEİAŞ spor karşılaşmanın her iki yarısında Âdem ve Mazlum'un ayağından bulduğu gollerle üç puana ulaşırken, DSİ spor'un tek golü ise İbrahim'den geldi.

Maça hızlı ve etkili bir futbolla başlayan TEİAŞspor 16. dakikada Mazlum lakaplı Cemal Yadigâr'ın kaydettiği golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda rakibi karşısında rüzgâra karşı iyi futbol ortaya koyan TEİAŞspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya da etkili başlayan ve ağırlığını ortaya koyan TEİŞAspor maçın 60'ncı dakikasında Âdem Koç ile ikinci golü buldu ve skoru 2-0 yaptı. Kalesinde ikinci golü gören Van DSİspor oyunun sonuna doğru TEİAŞspor kalesine ataklarını sıklaştırdı. DSİspor karşılaşmanın 83'ncü dakikasında rakip ceza alanı sol çaprazında serbest vuruş kazandı. DSİspor'da topun başına geçen tecrübeli futbolcu İbrahim Aktaş yaklaşık 25 metreden düzgün vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1'e yaptı. Oyunun kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçı Teiaşspor 2-1 kazandı.

TEİAŞSPOR: Gökhan Acer*** Gökhan Çurku*** Nihat Özbey*** Gökhan Abalı*** İlhan Tekin*** Fatih Abbas*** Enis Ceylan*** Âdem Koç*** Ömer Aksu*** Maksut Güneş*** Cemal Yadigâr***

VAN DSİSPOR: Ayhan Yüzeil** Naci Sevinçhan** Ömer Keve** Mazlum Baki** M.Numan Berberoğlu** Ferhat Karakuş** Orhan Karakaya** Musa Bozi** Mesut Aslan** İbrahim Aktaş** Doğacan Kutayoğlu**

Öte yandan grubun diğer maçında ise İpekyoluspor konuk ettiği Erciş 1 Nisan Spor’u 4-1 mağlup etti.

Editör: Wan Haber