Aynı yerde kaybolan Ramazan Gökçe için arama kurtarma çalışmaları devam ederken vatandaşlar, hiçbir şey olmamış gibi dalgaların arasında eğlendi.

Arnavutköy Karaburun Sahili’nde dün öğle saatlerinde serinlemek için denize giren Ahmet Korkmaz (22) ve Ramazan Gökçe’den (12) bir daha da haber alınamamıştı. Sabah saatlerinden itibaren devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda Ahmet Korkmaz’ın cansız bedenine ulaşıldı. Korkmaz ile birlikte denize giren Gökçe’nin arama çalışmaları sürerken yasak olan liman sahilinde vatandaşlar tehlikelere aldırmadan yüzmeye devam etti. Zabıta ekipleri tarafından da sıkça uyarılan vatandaşlar, boğulmaların Karadeniz’in dalgalarından olmadığını, yüzmeyi bilmeyen vatandaşlardan kaynaklandığını iddia etti.

Kardeşleriyle birlikte denize giren Aydın Civek, Karaburun sahilinde sürekli boğulmaların olduğunu söyledi. Denize girerken korkmadığını söyleyen Civek, “Bilinçsiz yüzücüler genellikle burada boğuluyor. Buranın denizine girerken kesinlikle korkmuyorum. Emniyetli girildiğinde hiçbir şey olmaz” dedi. Yüzmeyi bilmedikleri halde denize girdiklerini söyleyen küçük kardeşler ise, dalgaların çok hırçın olduğunu bile bile denize giriyoruz. Bundan da korkmuyoruz” diye konuştu.

Karaburun’da oturan Rafet Mert, Karadeniz’in dalgasının meşhur olduğunu belirterek, “Bir sürü insan burada boğuluyor ama yinede denize giriliyor. Yasak olan bölgelere gidiliyor. Onun için boğulmalar fazla oluyor” şeklinde konuştu.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Jandarma Can Kurtarma Ekibi’nden Onur Şanlı, Ramazan Gökçe’yi bulabilmek sabah saatlerinden itibaren çalıştıklarını söyledi. Onur Şanlı Gökçe’yi bulabilmek için, Ahmet Korkmaz’ın bulunduğu yerleri aradıklarını belirten Gökçe, “Denize girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyoruz ama yine de vatandaşlarımız girmeye devam ediyor” dedi.

Çalışmaları yakından takip eden Karaburun Muhtarı Turgut Doğru, Karaburun Sahili’ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin baktığını söyledi. Boğulmaların sürekli olarak yaşandığını dile getiren muhtar Doğru, “Bunların yaşanmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne mail atıyorum. Ya burayı ya yasak edeceksin ya da can kurtarma ekibi vereceksin” diye konuştu.

Tehlikeli olan bir diğer adres Şile sahilleri ise vatandaşların adeta akınına uğruyor. Şile’de vatandaşların denizde bulunduğu süre içinde cankurtaranlar görev yapıyor. Şile Sahilleri’nde de şiddetli dalgalar dikkat çekiyor.

Editör: Wan Haber