Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi, erken yılbaşı kutlama etkinliği düzenledi. Etkinlikte, TEGV'li çocuklar el ele tutuşarak 2013 yılı için birbirinden ilginç dileklerini dile getirirken, çalan müzikle doyasıya eğlendiler.
TEGV Mersin Öğrenim Birimi binasında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda gönüllü ve çocuk katıldı. Etkinlikte, çocuklar için pasta kesilirken, gönüllüler ve çocuklar el ele tutuşarak dileklerini söylediler.
Kutlama etkinliği öncesi konuşan TEGV Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, 2012 yılının TEGV Mersin Öğrenim Birimi için oldukça güzel geçtiğini ifade ederek, "Bu yılı mutlu tamamlıyoruz. Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak 620 çocuğa ulaştık. Ama tabi ki bu sayı yetmez. Bizim 2013 Temmuz ayına kadar yaklaşık 600 çocuğa daha ulaşmamız gerekiyor. Çevrenizde bulunan arkadaşlarınızı buraya yönlendirilebilirsiniz. 2012 yılı ülkemiz ve dünya adına ise biraz karanlıktı, sıkıcıydı ve kötüydü. Tüm o kötülükler, kırgınlıklar, savaşlar ve her türlü çirkinlikler inşallah 2012'de kalır. 2013 yılı hepimiz için mutlu, sağlıklı, dilediğimiz gibi geçer. Bu vesile ile herkesin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılın herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum" diye konuştu.
TEGV'li çocuklar ise "Herkese mutlu yıllar. Köy okullarındaki çocukların okuması istiyoruz. Suriye'de savaş son bulsun. İnternet sınırsız olsun" gibi dileklerde bulundular. TEGV Mersin Öğrenim Birimi'nin gönüllüleri de 2013 yılının tüm dünyaya huzur, barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini temenni ettiler.
Konuşmaların ardından gönüllüler tarafından hazırlanan pasta ve içecekler çocuklara sunuldu. Çocuklar daha sonra çalan müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.
(KRY-KYM-Y)

29.12.2012 14:59:03 TSI

Editör: Wan Haber