Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi'nin yürüttüğü 'Eğlen, Öğren, Hijyen' projesi kapsamında, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu Mahallesi'nde bulunan Mehmet Canbolat İlkokulu'nda okuyan 57 öğrenciye 'hijyen' eğitimi verildi.
Okulun konferans salonunda gerçekleşen eğitim yaklaşık 2 saat sürdü. Eğitim öncesi konuşan TEGV Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, TEGV olarak sadece şehirdeki okullarda değil, köy okullarında da çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Bu eğitimlerle hijyen konusunda çocuklarda farkındalık yaratmak amacında olduklarını vurgulayan Ateş, "Çocukları eğitimlerde hem eğlendiriyoruz hem de bilgilendiriyoruz. Çocukların mikropları ve farklı ortamdaki hijyen bölgelerini tanımalarını sağlamak, kişisel hijyen koşulları için gerekli önlemleri alabilmeleri için bilgi ve beceri kazandırmak hedefindeyiz. Çocuklar enfeksiyon açısından en riskli gruptur. Dünyada her yıl 5 yaş altında 8 milyon çocuk yaşamını yitiriyor. Bu çocukların ölüm sebeplerinin büyük bir bölümü enfeksiyondan kaynaklanıyor. Tüm yaş gruplarında hastalıkların oluşmasını engellemek için alınan koruyucu önlemlerin başında kişisel hijyen uygulamaları gerekir. Bu eğitim sonrası çocuklar, günlük hayatlarında karşılaştıkları bakteri, virüs, mikrop gibi kendilerine ve çevrelerine zarar verecek organizmaları tanıyıp, bunlara karşı önlem almalarını öğreniyorlar" diye konuştu.
Çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunun da altını çizen Ateş, "Bu yüzden çocuklarımızın sağlığı yerinde olmalıdır. Çocuklarımız sağlıklı olarak büyümeliler ki, ilerde ülkemiz için güzel şeyler yapsınlar. Biz bu çalışmayı yaparak çocuklarımızı hijyen konusunda bilgilendiriyoruz. Diğer kurum ve kuruluşlarda bu çocuklarımızı başka konularda bilgilendirebilirler. Herkes bu konuda duyarlı olmalıdır. Çocuklar bizim geleceğimizdir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından TEGV'in 4 gönüllüsü tarafından çocuklara 'hijyen' eğitimi verildi.
(KRY-KYM-Y)

28.01.2013 15:37:24 TSI

Editör: Wan Haber