Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında hayata geçirilen ambulans helikopter hizmetini anlatırken durumunu örnek gösterdiği Şirin Yorğun, maddi imkansızlıklar nedeniyle kapsamlı bir tedavi olamadığını belirterek, Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi.
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bugüne kadar geçirdiği kalp krizi nedeniyle 6 kez ambulans, 2 kez de hava ambulansıyla hastaneye yetiştirilen Şirin Yorğun, donanımlı bir hastanede tedavi olmak istiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlıkta süper reformlar gerçekleştirdiğini belirten Yorğun, kendisinin de bu sayede iki kez hayatta kaldığına inandığını söyledi. Yorğun, ''Damarlarım sürekli tıkanıyor, bu yüzden kalp krizine neden oluyor. Helikopter ambulans olmasaydı belki de çocuklarımla olmayacaktım. Allah Başbakan'a hiçbir zeval vermesin. Ona her gün dua ediyorum'' dedi.
Başbakan Erdoğan'ın hava ambulansı ile ilgili sağlık hizmetlerini anlatırken eksik bile anlattığını dile getiren Yorğun, "Hava ambulansı hizmeti olmasaydı belki bugün çocuklarımızın arasında olmayacaktım. 11 çocuğum var, iki kez kalp krizi geçirdim, şu an çalışamıyorum. Bu sağlık hizmeti olmasaydı şimdi perişan olmuştum'' diye konuştu.
Yorğun, Başbakan'ın örnek olarak gösterdiği olayı anlatarak, ''Evde yere yığılmışım. Komşular gelip beni battaniyeye sarmış, 112 ye haber vermişler. Sağolsun 20 dakika içinde helikopter gelmiş. Beni Diyarbakır a götürmüş. Orada gözlerimi açtığımda bana neler olduğunun şaşkınlığındaydım. Bu doktorların nereden geldiğini anlamaya çalışıyordum. 3 kez anjiyo yapıldıktan sonra 4 gün hastanede kaldım, sonra taburcu oldum'' şeklinde konuştu.
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde iki kez anjiyo olduğunu anlatan Yorğun, kalbinde hala balon bulunduğunu ifade etti. Doktorların kendisine tedavi olması gerektiğini söylediğini belirten Yorğun, "Kulp'ta yaşıyorum. Hiçbir gelirim yok. Söylemekten utanıyorum ama Diyarbakır'a gidip gelecek yol parası bulamıyorum. Beni Ankara'da tedavi ettirsinler. Her akşam acı çekiyorum. Omuzlarımda ve sırtımda dayanılmaz bir ağrı oluyor. Çocuklarımın gözlerine bakınca yaşamam gerektiğini düşünüyorum. Çok sevdiğim, değer verdiğim Başbakanımızın bu konuda yardımını bekliyorum'' ifadelerini kullandı.
Kendi imkanlarıyla Ankara'ya gittiğini ancak yeşil kartlı olduğu için kendisiyle ilgilenilmediğini ileri süren Yorğun, ''Başbakan'ın bunları duymasını istiyorum ancak ona duyurmuyorlar. Duysa bana yardımcı olacağına inanıyorum. Bende tedavi olup çocuklarım için çalışmak istiyorum. En son geçtiğimiz aylarda bana bir telefon geldi ve 'Ankara iline acil gel seni tedavi edeceğiz' dediler. Bende bunun üzerine borç edinerek Ankara'ya bahse konu olan hastaneye gittim ama tam anlamıyla şok oldum. Bana 'Sen neye geldin, Diyarbakır'da hastane mi yok' dediler. Normal hasta muamelesi görmedim. Beni alıp şeker hastalığı bölümüne yatırdılar. Her ne kadar durumu anlatmaya çalıştımsa da doktorlar beni dinlemedi. Kulp Kaymakamlığı'na ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na durumumu anlatmaya çalıştım ama kimse bana yardımcı olamadı. Mağdur durumdayım, ne yapacağımı bilmiyorum, 11 nüfuslu bir aileyim. Maddi durumum iyi değil, yardıma muhtaç bir aile olduğum gibi bir de bu hastalığımla pençeleşmekteyim. İntihar edecek seviyeye geldim. Gün oldu eve ekmek alacak param bile kalmadı. Akrabalar ve dostların sayesinde evimi geçindiriyorum. Çünkü çok borcum var. Onları ödemeye çalışıyorum. Başta Sağlık Bakanı olmak üzere bütün devlet büyüklerinden yardım bekliyorum. Yeter ki beni bu hastalıktan kurtarsınlar'' diye konuştu.
(MT-YRT-CC-Y)

08.12.2012 11:38:53 TSI

Editör: Wan Haber