Adana'da Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (TEDAŞ) gerçekleştirdiği ihaleye fesat karıştırdığı ileri sürülen 17 kişi polisin operasyonuyla yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, TEDAŞ tarafından yapılan ihalelere katılan firmaların ihale öncesinde anlaşarak ihaleye fesat karıştıracakları yönünde bilgi aldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde projeli çalışma başlatan ekipler, TEDAŞ tarafından 13.11.2012, 23.01.2013 ve 1.02.2013 tarihlerinde yapılan ihalelere katılan firmaların fiyatı etkilemek amacıyla ihale öncesinde kendi aralarında anlaştığını belirledi. İhale öncesinde yapılan anlaşma doğrultusunda, ihaleye katılan firmaların değerlendirme dışı kalması amacıyla senet dağıtılarak "Çıkma" adı altında haksız kazanç sağlandığı, böylelikle yapılan ihalelerde rekabetin ortadan kaldırılarak yüksek fiyat üzerinden sözleşme imzalanması neticesinde kamu zararının oluştuğu tespit edildi.
Olayla ilgili olarak 1 Şubat 2013 tarihinde yapılan operasyonda 17 zanlı yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan aramalarda en uygun teklifi veren firma yetkilisi adına borçlu olarak düzenlenmiş beş adet toplam 134 bin TL bedelli senet, 13 adet boş senet ile bir adet tabanca ve bir adet pompalı tüfek ele geçirildi.
Yakalanan 17 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi.
(YSF-AŞ-Y)

05.02.2013 12:53:48 TSI

Editör: Wan Haber