BEKO Basketbol Ligi takımlarından TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Başkanı Önder Bülbüloğlu, "Hedefimiz play-off'lara katılmak ve Türkiye Kupası'nda yarı final oynamak" dedi.
Önder Bülbüloğlu, yaptığı açıklamada Türk Telekom'la yaşadıkları sponsorluk sıkıntısını, yeni sponsorlar bularak aşamadıklarını belirtti. Ancak TED Ankara Kolejliler'in bu sıkıntıyı aşacak gücü olduğunu dile getiren Bülbüloğlu, "Bütün takımlarımız bize yakışır şekilde Türkiye liglerinde yarışmaya devam ediyor. En büyük başarıyı gösteren Erkek Basketbol Takımımız. Gerçekten 2. Lig'den BEKO Basketbol Ligi'ne yeni çıkmış bir takım olarak, çok iyi bir konumdayız. Hedefimiz play-off'lara gitmek, onu da başaracağımıza inanıyorum. Çok önemli galibiyetler aldılar, bazı maçları son dakikalarda, kıl payı verdik. O aksilikler de olmasa daha iyi yerlerde olabilirdik ancak hedefimiz doğrultusunda gidiyoruz. Hedefimiz ilk yıl için play-off'lara katılabilmek, Türkiye Kupası'nda da yarı final oynamak" ifadelerini kullandı.

"TÜRK TELEKOM'UN SPORDAN ELİNİ ÇEKMESİ BÜYÜK KAYIP OLUR"
Türk Telekom Basketbol Takımı'nın kapatılacağı iddialarına yönelik değerlendirme yapan Bülbüloğlu, Telekom'un Türk sporunda bir gelenek haline geldiğini belirtti. Bülbüloğlu, özellikle altyapılarda Türk gençliğine ciddi anlamda spor yaptıran bir kulüp olduğunu vurgulayarak, "Türk Telekom'un Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bir yapılanması var. Ve hepsi de yerel anlamda spora ciddi anlamda katkı sağlıyor. Türk Telekom'un spordan elini çekmesi Türk sporu adına büyük bir kayıptır" dedi.

"ANKARAGÜCÜ'NE KEŞKE KAMU EL ATMASAYDI DA YİNE OLDUĞU YERDE KALSAYDI"
Ankaragücü'nde uzun yıllara yöneticilik yapan Bülbüloğlu, maddi olarak zor durumda kalan spor kulüplerine devlet eliyle yardım yapılıp yapılamayacağının sorulması üzerine, "Ankaragücü'ne kamu eli değdiği zaman ne olduğunu gördük. Keşke kamu hiç el atmasaydı da Ankaragücü yine olduğu yerde kalsaydı. Ankara'da bizim övündüğümüz şey; Türkiye'de birinci liglerde 4 takımla mücadele eden 4. takımız diyoruz ama Ankara'nın Spor Toto Süper Lig'de bir takımı var. Önceden daha fazlaydı ama kamu eli deyince sanki biraz daha sancılı bir sürece girildi. Ankaragücü'nün düştüğü duruma ben de çok üzülüyorum. Ankaragücü Başkent'in çınarı, zor bir sürece girdiler, inşallah toparlarlayıp yine eski günlerine dönerler de Ankara'da yine gidip bir tane daha lig maçı izleme olanağı olur. Gençlerbirliği deplasmandayken Ankaragücü'nü izleriz" şeklinde konuştu.

"KULÜPLERİN YÜZDE 80'İ OYUNCULARI ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN VERGİLENDİRİYOR"
Spor kulüplerine vergi affı tartışmalarıyla ilgili konuşan Bülbüloğlu, Türkiye genelinde kulüplerin yüzde 80'inin milyon dolar verdikleri oyuncuları asgari ücret üzerinden vergilendirdiğini öne sürdü. Bülbüloğlu, bu durumun haksız rekabete yol açtığını söyleyerek, "Biz neredeyse oyuncu bütçemiz kadar SSK primi ve vergi ödüyoruz" diye konuştu.
Vergi affına hem şirketlerinde, hem de yöneticilik yaptığı kurumlarda karşı çıktığını vurgulayan Bülbüloğlu, şunları söyledi:
"Vergi affı, her ne pahasına olursa olsun, vergilerini yıllardan beri düzgünce yatıran herkese çok büyük haksızlık. Günü geliyor, evini, barkını, eşinin bileziğini satarak vergilerini ödeyen insanlar var. Bankalardan yüksek faizle para alıp vergisini ödeyen kuruluşlar var. Bunun yanında yatırmayıp da o paralarla başka şeyler yapanlar, bir süre sonra affa uğruyor ve bu da haksızlığa yol açıyor. Vergi affına kesinlikle karşıyım."
(SU-BÇ-BÇ-S)

09.01.2013 13:21:42 TSI

Editör: Wan Haber