Samsun'da girdikleri evdeki kıza tecavüz edip para ve altınları gasp edip kızı zorla alıkoydukları iddiasıyla tutuklanan 2 kişiye toplam 75 yıl hapis cezası verildi.
Canik ilçesinin bir köyünde yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen olayda, M.K.'nın evine giren zanlılar, silahla tehdit edip evde bulunan evlatlığı olay tarihinde 15 yaşında olan A.M.'nin kafasına çekiçle vurarak yere düşürüp gözlerini ve ellerini tülbent ile bağlayıp tecavüz ettikten sonra evdeki 400 dolar, bin lira, 5 adet cumhuriyet altını, 8 adet çeyrek altın, 8 adet altın bilezik, 1 adet altın kemer ve 1 adet altın yüzüğü gasp ettikleri iddia edilen 2'si tutuklu 3 kişinin yargılanması sona erdi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin mahkemeye ulaştırdığı raporda mağdur A.M.'nin olay sonrası beden ve ruh salığının bozulduğu belirtildi.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, mahkeme heyeti tutuklu olarak yargılanan Erdem M.(41) ve Sedat A.'yı (32) "gasp" suçundan 10'ar yıl, "cinsel istismar" suçundan 15'er yıl, "hürriyetten yoksun bırakmak" suçundan 10'ar yıl ve "konut dokunmazlığının ihlali" suçundan da 2 yıl 6'şar ay olmak üzere her birini toplam 37 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz olarak yargılanan Mutlu M.'nin ise beraatine karar verildi.
(MAY-SLH-Eİ-Y)

22.01.2013 18:54:40 TSI

Editör: Wan Haber