Fethiye'de, "Tecavüz Odası" davasında tutuklu bulunan çift, 'düğün yapmak ve yuva kurmak istiyoruz' sözleri üzerine tahliye edildi.
Bir kızın, nişanlısı ve kendi ailesi tarafından bir odaya kapatılarak zorla cinsel ilişkiye girmesinin istenmesiyle ilgili olarak Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşmasında nişanlı çiftin cezaevinde kıyılan nikah ile evlendikleri ortaya çıkmıştı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşmada damat T.G. ve gelin Ö.G. tahliye edildi. Ö.G., "Biz evlendik. Düğün yapmak ve yuva kurmak istiyoruz" dedi.
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki günün duruşmasında tutuklu damat T.G'nin yanı sıra diğer sanıklar N.G. (58), H.C. (58), H.G. (40), Y.G. (33), S.G. (35), S.A. (43) ve S.A. (44) da hazır bulundu. Duruşmada heyet değişikliği nedeniyle eski zabıtlar okunurken, mağdure Ö.G. bir kez daha dinlendi.
Mağdure Ö.G., duruşmada jandarma ve cumhuriyet savcılığındaki beyanlarının doğru olmadığını belirttiği ifadesinde, "Mahkeme huzurunda vermiş olduğum beyanım doğrudur. O dönemde sinirlendiğim için gerçeğe aykırı, farklı şekilde beyanda bulundum. Kendi irademle mahkeme aşamasında olayları anlattım. Bana yönelik herhangi bir baskı olmadı" dedi.
Mağdure Ö.G., "Suça konu olayla ilgili olarak psikolojik herhangi bir rahatsızlığım söz konusu değildir. Olaylarla bağlantılı olarak psikiyatrik tedavi görmüyorum, ilaç kullanmıyorum. T.G. ile evlendim. Düğün yapmak ve yuva kurmak istiyoruz" dedi.
Duruşmada sanık T.G., daha önce mahkeme huzurundaki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Benim, ailemin veya mağdurenin kendi ailesinin evlilik konusunda herhangi bir baskısı olmamıştır. Kendi isteğimizle evlilik olayı gerçekleşmiştir. Tahliyemi talep ediyorum. Tahliye olmamız halinde düğün yapmamız söz konusu olacaktır. Mahkemece bu hususun göz önüne alınmasını talep ediyorum" dedi.
T.G.'nin avukatı Nuri Gökçöl, "Müşteki Ö.G.'nin beyanları dikkate alındığında hürriyet, tehdit ve cinsel saldırı suçları yönünden beyanları dikkate alındığında suçların sübut bulmadığı açıktır. Kendisi açık olarak evin kilitli olmadığını, kimsenin kendisini zorla tutmadığını beyan etmiştir. Mağdurenin beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır. Adli tıp kurumu raporu bu yöndedir. Evli olmaları da gözetilerek tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanık T.G.'nin; tutuklu kaldığı süre, Muğla ATK Şube Müdürlüğü'nün verdiği mağdurenin beden ve ruh sağlığında bozulma olmadığına yönelik raporu, sanığın nitelikli cinsel saldırı suçunun teşebbüs aşamasında kaldığına yönelik iddia nazara alınarak tahliyesine karar verdi.
Duruşma ileri tarihe ertelenirken; cezaevinden çıkan T.G., karşısında gazetecileri görünce yüzünü kapatarak, bir yakının motosikletine binerek uzaklaştı.
(MY-İK-YHY-Y)

13.12.2012 18:57:48 TSI

Editör: Wan Haber