Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında, 'KOBİ'lere Nefes Aldıran Kredi Protokolü' kapsamında kredi protokolü imzalandı. İmzalanan kredi protokolü, MATSO üyelerine düşük faizli kredi kullanma imkanının yanısıra 3 ay sonra ödeme imkanı sağlıyor.
İmza törenine Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hayri Güngör, Mehmet Kaplan, Ahmet Özden, Genel Sekreter Yaşar Sarı, Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Bölge Satış Müdürü Yeter Ulusoy, Manavgat Çarşı Şube Müdürü Kamber Göçmen, Manavgat Şube Müdürü Ali Galip Koçer ve Manavgat Çarşı Şube KOBİ Portföy Yöneticisi Murat Hayıt katıldı. Protokolü, MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural ve Manavgat Çarşı Şube Müdürü Kamber Göçmen imzaladılar. İmzalanan kredi protokolü, MATSO üyelerine düşük faizli kredi kullanma imkanı ve aynı zamanda 3 ay sonra ödeme imkanı sağlıyor. Taksitli Ticari Nakit Kredi kullanan MATSO üyesi KOBİ'lerin geri ödemelerini 3 ay sonra başlatıyor. Maksimum kredi vadesi 36 ay, maksimum kredi limiti 500.000 TL olan kredi fırsatından faydalanan iş yeri sahipleri, 'İşyerim Güvende Sigortası' ile birlikte kredi komisyonlarında da indirim elde edebiliyorlar.
Manavgat'ın ekonomik potansiyeli yüksek ve hareketli bir yapıya sahip olduğunu belirten MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural, "Bu hareketliliğin güçlendirilmesi ve devamı için kredilere de ihtiyaç bulunmaktadır. Yatırımların devamı, üretimin ve hizmetlerin sürdürülmesi, ekonominin çarklarının daha hızlı dönmesi için kredi kaynakları da gerekli. Yaptığımız protokol, üyelerimize avantajlı kredi kullanma imkanı sunmaktadır. İşletmelerin finansman taleplerine cevap veren bir kredi protokolü imzaladık. Kredi kadar, kredinin doğru ve verimli bir şekilde kullanılması ve artı değere dönüştürülmesi de son derece önemlidir. Turizm sezonu öncesi atılan bu imzalar, ekonomimize olumlu yansıyacaktır"dedi.
(AK-SK-Y)

14.02.2013 12:17:37 TSI

Editör: Wan Haber