Erzurum'un Oltu ilçesindeki teakwondocu minikler kara kış şartlarında doğada yaşayan kuşları unutmadı. Evlerinde kahvaltıda yedikleri simitleri ve dışarıdan aldıkları yemleri doğada uygun yerlere bırakan teakwondocular, kurak geçen yaz aylarında da doğaya su bırakmıştı.
Teakwondo Antrenörü Sıtkı Toksoy önderliğinde karla kaplı doğaya ellerindeki yiyecek ve yemleri bırakan minik sporcular, organizasyondan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Antrenör Toksoy ise amaçlarının sporcularına bu duyarlılığı aşılamak olduğunu söyledi.
Soğuk ve karla kaplı zeminde doğal yaşamını sürdürmeye çalışan yabani kuşlara da sahip çıkılması gerektiğini aktaran Toksoy, "Çevremizdeki yaban hayatına bir nebze katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Soğuk geçen bu günlerde doğadaki kuşlara sahip çıkmak gerekiyor. Bunlarda bizim gibi doğanın ve hayatın bir parçası. Çocuklarımızın bu duyarlılığı kazanmaları çok önemli" şeklinde konuştu.
Daha sonra ellerinde poşetlerle getirdikleri yiyecek ve yemleri doğaya bırakan minik sporcular, yapmış oldukları duyarlı hareketin mutluluğunu yaşadılar.
(DMA-AT-AŞ-Y)

31.01.2013 10:35:43 TSI

Editör: Wan Haber